Destinationer i Karibien med Harmony of the Seas

Harmony of the Seas går året runt till fantastiska destinationer i Karibien. Resrutt varierar på olika avgångar, så kontrollera var just din kryssning stannar. Här kan du läsa lite om de vanligaste kryssningshamnarna i Karibien.

Avresehamn

Fort Lauderdale, USA

Kryssningen med Harmony of the Seas utgår oftast från Fort Lauderdale, en solig stad i Florida som är känd för sina vackra stränder, härliga kultur och livliga nöjesliv. Den här populära turistorten är som Miami, fast i mindre skala, med både storstadskänsla och närhet till natur. Här finns många kanaler och små sjöar, gott om fina parker och grönområden, Everglades nationalpark och ett rikt marint liv.

Västra Karibien

Costa Maya, Mexiko

Med gnistrande sand och glasklart vatten är Costa Maya en avslappnad stad, perfekt just för sol och bad och snorkling i korallreven rätt utanför kusten. I hamnen finns ett modernt shoppingcenter och ett poolområde. Fem minuter med taxi från centrum finner du den charmiga lilla fiskebyn Mahahual. Följ med på en utflykt genom djungeln till närliggande Chacchoben, en forntida mayastad, som var i stort sett outforskad fram till 1999.

Cozumel, Mexiko

Upplev sagolik dykning och snorkling i det kristallklara vattnet runt en av Mexikos största öar, Cozumel. Här kan du bland annat stöta på delfiner, rockor och havssköldpaddor. Vindarna kommer in från rätt håll så badvikarna är lugna, precis som atmosfären på ön. Den karibiska pulsen har ett lugn över sig här. Det finns många spår efter mayakulturen, och om du har möjlighet bör du besöka de fantastiska ruinerna i Tulum, på det närliggande fastlandet.

Falmouth, Jamaica

En smak av unik jamaicansk kultur får du i den här livliga staden. Historia blandas med en levande gatuscen, oslagbara stränder och fantastisk natur. I Falmouth leder alla vägar till äventyr. Rid barbacka på stranden i Ocho Rios, klättra upp till vattenfallet Dunn's River Falls och åk bambukanot på det smaragdgröna vattnet i Martha Brae River.

CocoCay, Bahamas

Royal Caribbeans privata ö i Bahamas är ett litet paradis. På CocoCay är det total avkoppling som gäller. Slappna av med en drink i en hängmatta, njut av den mjuka sanden under fötterna, ta ett dopp i det inbjudande havet och följ naturstigarna som slingrar sig över ön. Om du vill ha lite mer action så finns det en Zip-Line och mängder av vattenaktiviteter.

Östra Karibien

Labadee, Haiti

Labadee är Royal Caribbeans privata paradis på Haiti. Här njuter du av grönklädda berg och lagunliknande vikar med kritvita stränder. Ladda batterierna med avslappning eller adrenalin. Dyk vid korallreven, bada i vattenladet eller prova The Dragon´s Breath Flight Line, världens längsta linbana över vatten. På tre restauranger kan du som kryssningsgäst äta gratis lunch.

San Juan, Puerto Rico, USA

Bergig terräng, frodig regnskog, färgglada rev och bildsköna stränder omringar San Juan i Puerto Rico. Det här var en av de första städerna i Nordamerika som grundades av européer, år 1521. Pastellfärgade hus pryder de smala gatorna, och på torgen står statyer som berättar stadens historia. Samtidigt är detta en modern och livlig hamnstad full av museer, restauranger och barer.

Charlotte Amalie, St. Thomas, USA

St. Thomas var tidigare en dansk koloni, som gatuskyltarna fortfarande vittnar om. 1916 såldes ön till USA och Charlotte Amalie är idag huvudort på de Amerikanska Jungfruöarna. De kritvita stränderna och det turkosa vattnet gör att man gärna stannar på stranden hela dagen. Om du gillar shopping kan det vara värt sig att ta turen längre inåt land, Charlotte Amalie kallas nämligen för Karibiens taxfree-huvudstad och här kan man göra riktigt fina fynd.

Philipsburg, St. Maarten, Nederländerna

En liten ö, delad mellan två nationer. Välkommen till Karibiens pärla St. Maarten. Upplev nederländsk och fransk kultur och njut av en fantastisk kustlinje, frodiga tropiska landskap och ett unikt kök. Den färgsprakande huvudstaden Philipsburg bjuder på strandliv, reggae och otrolig tax-free shopping.

Hittade