HX Expedition
HX Expedition
5

HX Expedition

  • Lång erfarenhet
  • Renoverade hybrid fartyg
  • Expeditionsteam
  • Unika upplevelser & utsökt mat
  • Förvänta dig det oväntade
Par
Solo
Upptäckaren

Välkommen ombord på HX Hurtigruten Expedition!

År 1896 begav HX Hurtigruten Expedition sig ut på en upptäcktsresa från vårt hemland i Norge. Drivna av passionen att upptäcka vad som finns bortom horisonten seglade vi i kölvattnet av de banbrytande sjöfararna som omformade gränserna för vår värld. Idag är vi ledande inom expeditionskryssningar och tar dig till de platser som lockar den nyfikna resenären. Oavsett om det handlar om att spana in isbjörnar i de orörda landskapen i Arktis, se marina iguanor sola sig på Galápagosöarna eller komma nära Antarktis pingviner i våra eleganta, specialbyggda expeditionsfartyg, tar en HX-expedition dig närmare en värld av under.

Med föreläsningar ombord och vetenskapscenter kommer ditt expeditionsteam att belysa ditt sinne med föredrag om historia, kultur, vetenskap och konst, vilket säkerställer att du återvänder hem med en djup förståelse och kärlek för de platser du utforskar. Vår mission är att vara världens mest hållbara expeditionsföretag. År 2023 tilldelades vi "Bästa ESG-ranking för ett kryssningsföretag" av Morningstar Sustainalytics. Vi har varit branschledande genom att vara de första att eliminera engångsplast och tunga bränsleoljor, och våra hybridkraftade kryssningsfartyg var en världspremiär. Anslut dig till oss när vi fortsätter vår resa för att förändra sättet du ser på världen..

Vart vill du kryssa med HX Hurtigruten Expedition?

Antarktis

Kryssa till Antarktis

Upptäck Antarktis på en episk expeditionskryssning med dramatiska isberg, vilda djur och komfortabel expertguidning.

Boka din resa här
Galapagos

Kryssa till Galapagos

Upptäck Galapagos med dagliga möten med unika djur och fantastisk natur. Njut av passionerade guider och skapa livslånga minnen.

Boka din resa här
Alaska

Kryssa till Alaska

Upplev oförglömlig skönhet och äventyr på en fantastisk kryssning till Alaska, där isberg möter vilda djur och majestätiska landskap tar andan ur dig.

Boka din resa här

Våra bästa resor med HX Hurtigruten Expedition

Skapa oförglömliga minnen när du utforskar våra noggrant utvalda kryssningsrutter längs den fantastiska norska kusten. Vi brinner för att ta dig till dessa exotiska destinationer där du kan skapa minnen som varar livet ut.

Grönland

Upptäck Grönland med HX Hurtigruten Expedition

Utforska Grönlands naturliga skönhet och unika kultur på vår exklusiva kryssning. Upplev majestätiska isberg, vilda djur och oförglömliga äventyr.

Boka din resa här
Nordvästpassagen

Kryssa till Nordvästpassagen

Utforska Nordvästpassagen på vår exklusiva kryssning. Upptäck det dramatiska arktiska landskapet, besök historiska platser och med imponerande isformationer.

Boka din resa här
Antarktis

Expeditionskryssning till Alaska

Upptäck den magiska vildheten i Antarktis på vår extraordinära kryssning. Upplev den hisnande skönheten i isiga panorama och den unika faunan.

Boka din resa här

Varför ska du kryssa med HX Hurtigruten Expedition?

Fantastiska expeditions utflykter

Utforska världen genom gripande expeditioner, där varje äventyr är en portal till oförglömliga ögonblick och platser. Upplev det extraordinära och skapa minnen som varar för alltid.

Hållbart resande

Utforska vilda djur på säkert avstånd, respektera deras naturliga miljö och upplev en orörd expedition där vår minimala påverkan skyddar pingvinerna genom att sudda ut våra egna fotspår.

Lång erfarenhet

År 1896 startade HX Hurtigruten Expedition sin resa från Norge. Drivna av passion för upptäckter följde vi de banbrytande sjöfararna som omformade världens gränser. Idag är vi ledande inom expeditionskryssningar och tar dig till platser som fascinerar den äventyrslystne resenären.

Höjdpunkter med HX Hurtigruten Expedition

HX Hurtigruten Expedition

Upptäck att kryssa med HX Hurtigruten Expedition

Upptäck världen på ett helt nytt sätt med HX Hurtigruten Expedition! Utforska avlägsna hörn av jorden i komfort och elegans. Våra unika resvägar tar dig till Arktis, Antarktis och andra fascinerande destinationer. Ombord på våra specialbyggda expeditionsfartyg väntar moderna bekvämligheter och ett erfaret team av forskare och äventyrare. Skapa minnen för livet med Hurtigruten Expedition – för dem som söker det extraordinära!

Vad mer behöver jag känna till om resan med HX Hurtigruten Expedition.

Det finns oändliga valmöjligheter när man ska boka sin HX Hurtigrutsresa.
Man kommer få helt olika upplevelser beroende på vilka val man gör.

Vilken årstid skall jag resa?
Hur många passagerare tar HX Hurtigruten Expeditions fartyg?
Vilka resmål seglar HX Hurtigruten Expedition till?
Går det bra att kryssa med barn på HX Hurtigruten Expedition?
Vad ingår i helpensionen ombord?
Vad ingår i en kryssning med HX Hurtigruten Expedition?

Vi hjälper dig att hitta rätt resa!

Behöver du hjälpa att hitta rätt resa i detta hav av kryssningar?

Fartyg

Hittade