Hurtigruten
Hurtigruten
9

Hurtigruten

  • Lång erfarenhet
  • Renoverade fartyg
  • Fantastiska matupplevelser
  • Moderna och rymliga hytter
  • Mängder med utflykter för alla smaker
Par
Solo
Upptäckaren

Välkommen ombord på Hurtigruten!

Välkomna till den hisnande världen av Hurtigruten! Den natursköna sträckan från Bergen till Kirkenes sträcker sig över 240 mil och bär med sig historien om rika fiskevatten och svårt farvatten. Tillbaka på 1800-talet, då sjökorten var opålitliga och fyrarna fåtaliga, antog Richard With och hans följeslagare utmaningen att skapa en trygg handelsväg mellan Norges norra och södra delar.

Med DS Vesteraalen, det första fartyget som regelbundet trafikerade kusten 1893, grundlades Hurtigruten. Denna "snabbrutt" erbjöd initialt flera avgångar varje vecka, och idag fortsätter Hurtigruten att vara en oumbärlig del av det norska kustlivet, med sina skickliga kaptener som säkert navigerar passagerare och gods från hamn till hamn. Med en genomsnittsfart på 15 knop tar en fullständig resa från Bergen till Kirkenes och tillbaka cirka 12 dagar.

Vart vill du kryssa med Hurtigruten?

Våra bästa resor med Hurtigruten

Skapa oförglömliga minnen när du utforskar våra noggrant utvalda kryssningsrutter längs den fantastiska norska kusten. Vi brinner för att ta dig till dessa exotiska destinationer där du kan skapa minnen som varar livet ut.

Varför ska du kryssa med Hurtigruten?

Fantastiska matupplevelser

Från havets färska skaldjur till läckra nordiska rätter och säsonganpassade menyer, är fantastiska matupplevelser något du kan räkna med.

Miljövänliga fartyg

Genom implementeringen av flytande naturgas (LNG) och batteridrivna system har rederiet förbättrat sin effektivitet och minskat sin miljöpåverkan betydligt.

Lång erfarenhet

Ända sedan starten på 1800-talet har Hurtigruten representerat norsk gästfrihet och äventyr, och det har blivit ett landmärke för resenärer som vill ha en unik och personlig erfarenhet av Norges kust.

Utflykter med Hurtigruten längs norska kusten

Läs mer om utflykterna här

Höjdpunkter med Hurtigruten

Hurtigruten

Upptäck att kryssa med Hurtigruten

Upplev en minnesvärd kryssning längs Norges kust med Hurtigruten, där den långa erfarenheten säkerställer enastående kulinariska äventyr och ett brett utbud av utflykter. Utforska charmiga byar, imponerande fjordar och dramatiska bergslandskap. Med lokalt färsk mat ombord och aktiviteter för alla, skapar Hurtigruten minnesvärda ögonblick längs Norges natursköna kustlinje.

Vad mer behöver jag känna till om resan med Hurtigruten

Det finns oändliga valmöjligheter när man ska boka sin Hurtigrutsresa.
Man kommer få helt olika upplevelser beroende på vilka val man gör.

Vilken sträcka skall jag kryssa på längs med norska kusten?
Vilken årstid skall jag resa?
Vilket fartyg skall jag kryssa med?
Vad innebär de olika bokningsklasserna?
Tips på utflykter
Kryssa med barn - Young Explorer

Vi hjälper dig att hitta rätt resa!

Behöver du hjälpa att hitta rätt resa i detta hav av kryssningar?

Fartyg

Hittade