Utflykter

Kusten är full av upplevelser, historia, kultur och ett storslaget landskap. Utflykterna är förbokningsbara och noggrant framtagna, för att ge dig en extra dimension och förhöja upplevelsen av din resa med Hurtigruten.

Utbudet är stort, det är valfritt men framförallt ger de dig en möjlighet att ta del av den norska kulturen och livet på landsbygden längs den norska kusten. Du kan välja att lära mer om Norges historia, ta del av kulturen, provsmakningar eller helt enkelt höja tempot med mer aktiva utflykter. Varje årstid ger dig möjlighet att följa med på nya utflykter. Här nedan tipsar vi om våra favoriter!

Utflykter nordgående tur

Hitta utflykterna som förgyller din resa under nordgående tur med Hurtigruten.

Se utflykter

Utflykter sydgående tur

Under sydgående tur med Hurtigruten kan du följa med på dessa utflykter.

Se utflykter här

Bra att veta

En utflykt kan vara planerad att pågå under tiden som fartyget ligger vid kaj, men det kan även vara så att du går av i en hamn, deltager på utflykten och sedan kliver ombord i nästa hamn. Du får alltid uppdaterad information ombord om vart du ska infinna dig och vid vilken tidpunkt utflykten startar.

Ha alltid varma kläder och bekväma skor, gäller för de flesta utflykter. Kräver utflykten specialutrustning tex scooteroverall så får du låna det. Blir din utflykt inställd pga. väderförhållanden återbetalas dina pengar.

Vi rekommenderar att förboka de utflykter du gärna vill vara med på. Priset är högre när du bokar ombord och platserna kan vara fullbokade på de populära turerna.