MSC World Europa

MSC World Europa

Välkommen ombord på MSC World Europa och till framtidens kryssningsupplevelse!
Här har man storsatsat på hållbarhet i både teknik och design.

MSC World Europa är MSC:s första fartyg i deras nya World Class som kommer att bestå av totalt fyra fartyg. MSC World Europa drivs av LNG - världens renaste marina bränsle och fartyget blir därmed ett mer miljövänligt val. Fartyget är utrustad med nästa generations teknik för att minska påverkan på miljön och det marina djurlivet.

MSC World Europa är ett visuellt slående fartyg med en fantastisk siluett och karaktäristisk lodbåge. Här finns en 104 m lång promenad med panoramautsikt över havet. På samma promenadstråk finns havets största rutschkana – The Venom Drop @ The Spiral, en 11 däck hög upplevelse i rostfritt stål.

Ombord på fartyget finns enastående underhållning, pop-up föreställningar, härliga pooler, en vattenpark, och en rad aktiviteter och områden för barn. Prisbelönta MSC Kids Club har toppmoderna faciliteter och det finns något för alla åldersgrupper. Här kommer ingen att ha tråkigt!

Ombord på MSC World Europa kan du även göra en kulinarisk resa – här finns totalt 19 matställen och klassiska favoriter som ett steakhouse i amerikansk stil, Teppanyaki & Sushi bar, och Hola! Tacos & Cantina. Dessutom finns helt nya Chef´s Garden Kitchen, La Pescaderia (en fiskrestaurang med Medelhavsinfluenser) och en ginbar.

MSC World Europa gör sin jungfruresa under vintern 2022 och kommer under vinterhalvåret att kryssa i Dubai, Abu Dhabi och Qatar. Framåt sommaren 2023 kommer fartyget kryssa i Medelhavet mellan hamnar i Italien, Malta, Spanien och Frankrike.  

Ta en närmare titt på MSC World of Europa!

Niklas Ekstedt

Alls vår svenska stjärnkock Niklas Ekstedt har designat menyn till nya specialrestaurangen Chef's Garden Kitchen, ombord på nya fartyget MSC World Europa. Med en "hydroponisk trädgård", en jordlös odling, odlas allt med vatten och näring.

Niklas Ekstedt berättar: "Att arbeta med MSC Cruises för att utveckla ett nytt restaurangkoncept ombord på MSC World Europa har varit en spännande upplevelse och vi har skapat något alldeles speciellt och unikt. Menyn är rotad i min kärnfilosofi att allt måste börja med de allra bästa naturliga ingredienserna, rätterna är enkla men fulla av smak och kommer att innehålla de hydroponiska mikrogröna grönsakerna som odlas ombord i restaurangen för att förbättra smaker, konsistens och färger.”

Fakta om fartyget

Första resa2022
Gäster6 761
Besättning2 139
Däck19
Renoverad
2022
Längd
330
m
Storlek
205 700
BT
Hastighet
22
kn

MSC World Europa

Häng vid poolen, upplev illusioner som visas på strandpromenadens gigantiska digitala kupoltak, gå på nöjespark eller se glittriga Broadwayshower! Under en kryssning ombord på MSC World Europa kan du välja bland ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Denna flytande resort är det första LNG-drivna fartyget i MSC Cruises flotta.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

Underhållningen erbjuder ett enormt utbud och valmöjligheter för alla - från rederiets största vattenpark med vattenrutschbanor till VR-teknik i Luna Park Studio, en multifunktionellt område med plats för 300 sittande gäster vid förställningar och andra evenemang. För den modiga gästen finns den längsta rutschkanan till havs - The Venom Drop @ The Spiral, ett 11-däck högt mästerverk i rostfritt stål!

Hittade

Andra fartyg