Celebrity Cruises

Celebrity Cruises är medvetna om deras speciella ansvar för att skydda världens hav och det marina ekosystemet. Genom samarbete med WWF arbetar de för att minska deras direkta och indirekta påverkan på miljön.

Tillsammans med systerrederierna Royal Caribbean och Azamara Club Cruises samarbetar de med World Wildlife Fund på högsta nivå. Det är allt från att fokusera på utsläppsminskning till att köpa hållbara fisk- och skaldjursprodukter. Att värna om haven ligger också till grund för Save the Waves, miljöskyddsprogrammet som grundades 1992.

Celebrity Cruises har placerat en miljöansvarig på varje fartyg, installerat toppmoderna avloppsreningssystem på fartygen och 2008 kom Celebrity Solstice med solcellspaneler på taken.

Under 2013-2014 genomfördes ett omfattande program som omfördelar 100% av det avfall som lastas av fartygen när de avslutar kryssningar i Florida. Som en del av deras ”Stewardship program”-mål, har de tillsammans med icke-statliga och statliga organisationer bildat ”Sustainable Destinations Alliance”, med avsikt att hjälpa destinationer i de regionerna där de kryssar att bli mer hälsosamma och levande under de kommande åren.

Utvalda delar i Celebrity Cruises hållbarhetsarbete:

Minska, återanvända, återvinna - Minska uppkomsten av avfall, återanvända och återvinna där det är möjligt, och sköta omhändertaget avfall.

Pollution Prevention - Ingenting får kastas överbord. Ingenting.

Kontinuerlig förbättring - Förändring är det enda konstanta; innovation uppmuntras och belönas.

Plast - Celebrity Cruises kommer att eliminera sina plastflöden, som en del av ett omfattande plastelimineringsprogram. I över ett år har fartygen haft en "sugrör efter förfrågan"-policy. Och 2019 tar de det ett steg längre, genom att bara erbjuda papperssugrör istället för plast.

Belysning - De använder halogen med högre watt och LED-ljus i hela flottan. LED-lampor kräver 80% mindre energi, genererar 50% mindre värme, minskar energiförbrukningen, håller mycket längre och bidrar till effektivare luftkonditionering tack vare de svalare glödlamporna.

Celebrity Edge

Nya och imponerande Celebrity Edge ger dig en kryssningsupplevelse helt utan några begränsningar. Banbrytande design och teknologi tar dig närmare havet och de fantastiska destinationer fartyget besöker.

Hitta din kryssning med elebrity Edge här

Aktuella kampanjer

Här hittar du Celebrity Cruises alla aktuella kampanjer.
Hitta din drömkryssning i Celebrity Cruises breda utbud av kryssningar.

Till Celebrity Cruises aktuella kampanjer