Unika kryssningar

Vill du se världen från havet? Kliv ombord på ett kryssningsfartyg som tar dig på en unik resa till spännande och exotiska platser. Passa på att följa med över världshaven när fartygen skiftar destination eller hitta din speciella rutt till paradisöar, småhamnar och storstäder.

På en kryssning kan du resa till många fler platser än de vanliga städerna och stränderna i Medelhavet och Karibien. Många känner inte till den stora variationen av resmål och rutter som finns att välja mellan när du ska hitta just din drömkryssning. Dessa unika kryssningar med speciella stopp världen över ger fantastiska möjligheter för resenären som vill se och uppleva något annorlunda.

Speciella rutter

Om du är ute efter speciella rutter, förutom långkryssningar över världshaven, kan det löna sig att kolla på olika rederier. Plötsligt dyker det upp något utöver det vanliga där du minst anar det. Ett tips är Costa Cruises, de erbjuder prisvärda och roliga kryssningar till mer unika destinationer. Fördelen för den som gillar att se nya platser är att du på en kryssning kan samla på dig många olika destinationer på en och samma resa. Det är smidigt för både dig och plånboken.

Om du är intresserad av riktiga äventyrsresor till kallare breddgrader eller väldigt avlägsna platser, kan du läsa mer om Explorer-kryssningar och olika rederier här. Under har vi listat några tips till dig som vill ha en typisk kryssningsupplevelse, men med fokus på destinationerna.

Positioneringskryssning

Det är något klassiskt romantiskt över att korsa Atlanten och att färdas med fartyg över världshaven. På hösten och våren brukar rederierna positionera om sina fartyg, från Medelhavet till Karibien och tvärtom. En transatlantkryssning är spännande och lugn på samma gång, ofta med några stopp på båda sidor av Atlanten. Du kan också kryssa över andra hav, fartygen flyttas från och till världens alla hörn. Varför inte bli med på en långkryssning till Mellanöstern, Indiska Oceanen, Sydamerika eller Asien? De här kryssningarna ger dig både en prisvärd och minnesvärd reseupplevelse.

Läs mer och boka här

New York till Miami

Från storstadspulsen i städernas stad - New York till fler olika paradisöar i södra Karibien innan fartyget vänder tillbaka upp till Miami.

Läs mer och boka här

Fyra av Hawaiis öar

Norwegian Cruise Line är det enda rederiet som har en Hawaii-kryssning som utgår från Honolulu varje vecka, året runt.

Du kommer att få uppleva tropiska vattenfall, aktiva vulkaner, historiska platser, orörd natur och svarta, gröna och vita sandstränder. Fartyget Pride of America tar dig från Oahu till Hawaiis övriga tre huvudöar Maui, Kauai och Big Island. Sol, vind och vågor är Hawaii i ett nötskal!

Läs mer och boka här

Mexikanska rivieran

8-dagarskryssning med Norwegian Bliss från stjärnspäckade Los Angeles till coola Cabo San Lucas. Njut av värmen, vänligheten och de härliga stränderna i kuststäderna längs den Mexikanska Rivieran. Det är ner till Cabo många amerikanska kändisar väljer att åka på semester, just för att det är så lättillgängligt och fint. Ombord på havets egen stjärna har du dessutom en mängd av aktiviteter som förgyller din kryssning.

Läs mer och boka här