Världens finaste stränder

En del platser är vackrare än andra. Här har vi listat några av världens finaste stränder.

Seven Mile Beach, Cayman Island

Trots sitt namn är stranden "bara" 5,5 miles lång vilket är ca 9km. Denna underbart vackra korallstranden har av bland annat Life Magazine blivit korad till världens finaste strand. Den sträcker sig längs öns västra sida och ligger bara 3,5km från hamnen i George Town.

Se kryssningar med stopp på Cayman Island

Eagle Beach, Aruba

Den sydligaste delen av Eagle Beach heter Manchebo Beach och ligger ca 5 km norr om Orangestad. Stranden vetter mot väster så förutom en helt fantastisk vit sandstrand med ljust turkost vatten ser man här om kvällarna eldröda solnedgångar när solen sänker sig ner bakom horisonten.

Se kryssningar med stopp på Aruba

South Beach, Miami-Florida

En härlig strand med de karaktäristiska badvaktstornen och en livligt nattliv på strandpromenaden. Det är en utmärkt idé att bo vid South Beach när kryssningen går från Miami. Man bor bra här och tar sig lätt till hamnen med taxi.

Se kryssningar från Miami

Flic-En-flac, Mauritius

Njut av denna härliga strand, fantastiska solnedgångar och se delfiner leka och hoppa i vattnet en bit ut i vattnet. På helgerna kommer lokalbefolkningen hit och grillar och umgås under festliga former.

Se kryssningar med stopp på Mauritius

Seven Mile Beach, Negril - Jamaica

Reggae spelas på caféer och uteserveringar, alla pratar med alla och det är en härlig stämning på denna fantastiska strand. Ibland är den bred med plats för serveringar och solstolar och ibland behöver du gå ut i vattnet för att komma framåt på denna 11km långa paradisstrand.

Bottom-Bay, Barbados

Höga svajande palmer, kritvit sand och turkost hav. På öns östra sida ligger denna näst intill orörda strand. Några få solstolar finns att hyra men du behöver själv packa matsäck att ta med. Här finns gott om plats att lägga sin handduk på stranden och njuta av sol och bad under en dag.

Se kryssnningar med stopp på Barbados

White Beach, Boracay - Filippinerna

Med fantastiska solnedgångar, kritvit sand och turkosblått vatten har ön Boracay många gånger hamnat på listor över världens vackraste stränder. Och det är inte alls obefogat. Här är dessutom den svenska kronan värd mycket så att det är mycket prisvärt att äta och dricka gott här.