Kryssa från Miami, Florida. Bilden visar ett fartyg som åker in vid Miamis hamn med skyskrapor i bakgrunden.

Miami, Florida

Kryssningar från Miami

Miami i Florida är en av de populäraste platserna att utgå från när man ska åka på kryssning, och kallas även The Cruise Capital of the World. På ett år är det över 4 miljoner passagerare som åker från hamnen Miami Port.

Ta dig till och från Miami Port

Det är lätt att ta sig till Miami Port med både bil, taxi och buss från ditt hotell eller med shuttles från flygplatsen Miami International Airport.

I Miami finns det flera saker du kan göra. Besöka historiska sevärdheter, prova restauranger som influensernas av olika kulturer eller shoppa loss i butiker och shoppingcenter.

Att göra i Miami före eller efter din kryssning

När man startar sin kryssning från Miami brukar vi rekommendera att man kommer ner en eller två dagar innan kryssningens avresa. Detta för att försäkra att du kommer i tid och har marginal ifall något skulle inträffa.

Besök Miami Beach innan din kryssning. På bilden syns ett av vakttornen på Miami Beach med strand och vattenkant framför.

Sola, bada och slappna av

Besök Miami Beach och South Beach

Vid Miami Beach kan du bada, sola, ta en promenad eller cykeltur längs kusten. Det är en är en ikonisk destination känd för sina vita sandstränder, kristallklara vatten och livliga nattliv.

På den södra delen av stranden hittar du området South Beach som lockar med sitt energiska atmosfär och trendiga butiker. Promenera längs Ocean Drive och beundra de färgglada Art Deco-byggnaderna eller stanna till på de lokala restaurangerna eller barerna längst vägen.

Besök little Havana i Miami innan din kryssning från Miami. Bilden visar en gammaldags Amerikansk bil i en orangefärg som står på en gata i Miami med palmer i bakgrunden.

Musik, mat och musem

Upplev äkta Kubansk kultur i Miami

Little Havana är ett kulturellt centrum som bevarar och firar kubansk kultur genom traditionell mat, musik, dans och konst. Området är rikt på konst och historiska sevärdheter, inklusive väggmålningar som berättar om kubansk historia och kultur.

Little Havana är känt för sina autentiska kubanska restauranger, kaféer och bagerier. Besökare kommer hit för att njuta av klassiska rätter som ropa vieja och medianoches eller pröva på riktigt kubanskt kaffe.

Besök Florida Everglades nationalpark. På bilden syns en del av våtmarken och fyra airboats.

Se alligatorer och unikt djurliv

Åk på tur runt Everglades nationalpark

Ungefär en timme från Miami ligger Everglades nationalpark, känd för sitt rika djurliv och unika ekosystem.

Parken erbjuder spännande äventyr som airboat-turer där du kan se alligatorer, fågelskådning och vandring genom mangroveskogar och träskmarker. Med sitt varierade landskap är Everglades en perfekt plats för naturälskare och äventyrare som vill uppleva Floridas vilda sida.

Bilden visar en blurrig bild på en gata i Miami under kvällstid. Upplev Miamis nattliv innan din kryssning.

Upplev Mianis nattliv

Miami är känt för sitt pulserande nattliv, med något för alla smaker. Besökare kan njuta av trendiga nattklubbar i South Beach, exklusiva barer i Downtown och livemusik på Wynwood's hipsterklubbar. För en mer avslappnad kväll finns det många eleganta loungebarer och restauranger med takterrasser där man kan njuta av stadens skyline och havsutsikt.

Vanliga frågor och svar om att kryssa från Miami, Florida

Vad är de populäraste kryssningdestinationerna från Miami?
Vad kan jag göra i Miami innan min kryssning?
Finns det några bra hotell nära Miami kryssningsterminalen?
Hur tar jag mig till Miamis kryssningsterminal från Miami International Airport?
Hur långt i förväg bör jag boka min kryssning från Miami?

Hittade