Vilket rederi ska jag välja?

Här har vi listat de rederier som Cruise Market förmedlar kryssningar på. Tillsammans har vi ett hav av olika fartyg och rutter att erbjuda. Alla kryssningar är olika, men varje rederi har sin speciella grej och du känner igen deras stil och koncept ombord.

Det finns alltid en kryssning som passar dig, oavsett om du vill kryssa kort eller långt, nära eller långt bort med familj, partner eller vänner. Vill du fylla dagarna med aktiviteter, avslappning eller både och? Vill du semestra i en lyxig eller familjär atmosfär? Vill du uppleva unika destinationer eller nya fartyg? Här kan du hitta det rederi som passar dig bäst!

Norwegian Cruise Line - NCL

Stora upplevelser till havs

Rederiets produkt passar alla, oavsett om ni reser som barnfamilj, par eller kompisgäng. Norwegian Cruise Line har ett mycket spännande utbud av kryssningar med bra spridning över hela vår jord.
Ombord på, framförallt de nyare fartygen, finns väldigt mycket aktiviteter med stora och långa vattenrutschkanor, vattenland, biografer, klätterväggar och hinderbanor - till och med gocart!

Att kryssa med Norwegian Cruise Line är väldigt informellt då de har sitt koncept Feel Free, vilket betyder att det inte finns några speciella sittningstider eller klädkoder. Utbudet av restauranger, caféer och barer ombord Norwegian Cruise Lines fartyg är mycket stort och varierat och håller mycket hög klass.

Läs mer om Norwegian Cruise Line här

MSC Cruises

Lekäventyr på soldäcket

Ett italienskt rederi med internationell, klassisk stil. Ombord på MSC Cruises fartyg trivs gäster i alla åldrar. Hytterna är relativt stora om man jämför med flera andra rederier.
MSC är ett utmärkt alternativ om man söker en generationsresa. Här finns något som passar alla. Det erbjuds ett stort utbud av barnaktiviteter och barnklubbar för barn och ungdomar, dessutom finns det många intressanta utflykter att välja bland och ett stort härligt SPA, Aurea, för de vuxna. MSC har generellt sett mycket generösa barnrabatter och har även mycket bra priser på tilläggsprodukter, som dryckes- och restaurangpaket.

Underhållningen ombord håller hög kvalitet och kommer skänka glädje till gäster från både när och fjärran. Många olika scener och dansgolv på fartygen erbjuder olika musikstilar för att tillfredsställa så många gästers musiksmak som möjligt.
MSC Cruises är också det rederi med flest nya fartyg. De senaste åren har de lanserat flera nya fartyg och fler kommer  framöver. Ett av få rederier som har jorden runt-kryssning.

Läs mer om MSC Cruises här

Royal Caribbean

Aktiva dagar och stjärnklara nätter

Idag har Royal Caribbean de fyra största kryssningsfartygen i världen och här har det inte sparats på krutet för att ge gästerna en häftig kryssningsupplevelse med wow-faktor. Ombord finns ett väldigt stort utbud av aktiviteter, som linbana, vattenland, vattenrutschkanor, surfsimulator, klättervägg och roller bladebana. Royal Caribbean erbjuder förstklassiga uppsättningar av Broadway-shower som Hairspray, Chicago och Mamma Mia.
Alla passar att kryssa med Royal Caribbean. Gästerna kan själva välja om de önskar en informell kryssning eller om de vill klä upp sig för formell middag. Ombord finns ett mycket stort utbud av restauranger, caféer och barer. Menyerna har rätter influerade från amerikanska och exotiska kök, men den gemensamma nämnaren är att alla rätter är lagade med kärlek och stort kunnande.

Läs mer om Royal Caribbean här

Celebrity Cruises

Lyx och elegans för finsmakare

Ombord på en Celebrity-kryssning är det lugn och ro. När du kryssat med dem, lämnar du fartyget utvilad efter dagar ombord i en solstol på däck eller i SPA-avdelningen där du fullt ut kan njuta av den mycket höga servicen ombord. Kryssar du med Celebrity Cruises får du även med dig fantastiska resminnen och nya intryck från exotiska platser, rederiet har längre stopp i land än många andra rederier så man har verkligen en chans att få uppleva alla fantastiska platser där fartyget stannar till under kryssningen.

Läs mer om Celebrity Cruises här

Costa Cruises

Avslappnat och familjärt

Ett italienskt rederi som är mycket stolta över att segla under italiensk flagg, det italienska genomsyrar hela kryssningsupplevelsen, speciellt i mat, dryck, design ombord och underhållning. Costas fartyg har nästan uteslutande europeiska gäster, i alla åldrar. Det passar mycket bra för generationsresande, då det finns aktiviteter och utflykter som passar alla under de flesta av dygnets 24 timmar. Fartygen har även stora hytter jämfört med flera andra rederier.

Costa Cruises är ett rederi som passar utmärkt för barnfamiljer och har mycket generösa barnrabatter. Det är en informell stämning ombord och utbudet av aktiviteter ombord för barn och ungdomar är mycket stort. Barnklubbarna är gratis och har generösa öppettider.

Costa Cruises har speciella och originella rutter och besöker hamnar som inte finns med i andra rederiers turer. Det är även ett av de rederier som har Jorden runt-kryssningar. På kryssningarna erbjuds ett mycket omfattande utflyktsprogram. Ombord på Costa Cruises fartyg finner du även ett väldigt stort och bra SPA-program, Samsara. 

Läs mer om Costa Cruises här

Explora Journeys

Ultimat lyx och elegans på förstklassiga på Explora Journeys.

Omvandla sjöresor med lyxkryssningar till inspirerande äventyr som uppmuntrar till att utforska längre, fördjupa sig mer och stanna något längre. Explora Journeys är förkroppsligandet av MSC Group och familjen Apontes långvariga dröm och ambition att skapa en omvälvande och lyxig upplevelse till havs, och ett varumärke som omdefinierar standarden för lyxkryssningar. Det första fartyget i flottan satte segel under sommaren 2023.

Upplev en förstklassig lyxkryssning för vuxna där bekvämlighet och exklusivitet står i fokus. Ombord på detta lyxiga fartyg är allt inkluderat – från gourmetmåltider och drycker av högsta kvalitet till spännande underhållning och lyxiga faciliteter. Njut av en problemfri resa där varje detalj är noggrant planerad för att tillfredsställa dina önskemål. Utforska vackra destinationer, koppla av i lyxiga sviter och låt dig förföras av den sofistikerade atmosfären som präglar denna kryssning för den lite mer kravställande vuxenpubliken.

Läs mer om Explora Journeys här

Princess Cruises

Mångsidiga kryssningsupplevelser över hela världen.

Princess Cruises är ett internationellt kryssningsrederi känt för sina lyxiga och varierade kryssningsupplevelser över hela världen. Grundat 1965 av Stanley McDonald, har rederiet sedan dess vuxit till en av de största aktörerna inom kryssningsindustrin. Princess Cruises är kända för sina moderna fartyg, högkvalitativa faciliteter, innovativa bekvämligheter och enastående service ombord. Med en historia som sträcker sig över flera decennier har Princess Cruises etablerat sig som en pålitlig och populär aktör inom kryssningsvärlden, lockar resenärer med sina eleganta kryssningar till spännande destinationer världen över.

Publiken ombord på Princess Cruises är mångsidig och inkluderar resenärer i olika åldrar, från par och familjer till äldre individer. Många söker en lyxig och bekväm kryssningsupplevelse med fokus på avkoppling, underhållning och utforskning av olika destinationer. Oavsett om det är för avslappnad semester eller specialtillfällen, attraherar Princess Cruises en bred publik med olika intressen och resmål.

Läs mer om Princess Cruises här

Holland America Line

Sofistikerad elegans med avslappnad atmosfär.

Ett Holländskt rederi som grundades 1873 och räknas till ett av världens äldsta rederier i branschen. Rederiet tog sitt namn Holland America när dess fartyg började trafikera rutten mellan Holland och America. Holland America är en respekterad aktör inom kryssningsindustrin. Flottan idag är modernare, lyxigare och större. Holland America erbjuder prisvärda kryssningar runt om i hela världen och med en känsla av lyx och tradition.

Holland America Line är ett rederi som passar för den vuxna publiken. Stämningen ombord är sofistikerad och elegant men i en avslappnad atmosfär. Rederiets motto är "Signature of Excellence". Det bjuds på en högklassig mat- och serviceupplevelse, parallellt med ett omfattande utbud av underhållning och aktiviteter.

Läs mer om Holland America Line här