Kryssning till Kanarieöarna

Kanarieöarna är en riktig charterklassiker för svenskarna.
Vore det inte roligt att prova något nytt? Se era favoritresmål från havssidan och på samma resa besöka andra orter som kanske är nyheter eller kära återseenden.

Så byt ut charterresan till Kanarieöarna till en kryssning i samma område och maxa din semester i vinter

Madeira

Denna intensivt gröna och prunkande blomsterö i Atlanten. Här finns flera olika typer av växtlighet, allt från regnskog till odlingsmarker på öns sydsida. Anledningen till att ön är så fantastiskt blommande är dels klimatet som alltid är varmt- året runt och det bevattningssystem -levador- som byggdes under 1800-talet. Det leder vatten från bergen till de torrare platserna längre ner på ön. Maderia passar perfekt för vandringar och cykelturer, följ gärna med på en utflykt under ert stopp på ön.
I april och maj anser flest att det är den finaste tiden att besöka ön även om alla månader och tider på året har sin charm och sina speciella växter som är som finast just då.

Lanzarote

Arricife, Lanzarotes huvudstad på östra sidan av ön, är, trots sin storlek, en lugn och stilla stad. Här finns stort utbud av shopping, restauranger och en fantastisk strand och strandpromenad.
På ön finns två möjliga platser för fartygen att lägga till, Muelle de Los Marmoles ca 30 min promenad från Arrecife stadskärna eller den nya hamnen La Boca de Puerto Naos som bara ligger 30 min från centrum i Arrecife. Ta dagen som den kommer och strosa runt i staden eller följ med på en utflykt till någon av öns historiskt spännande platser.

Teneriffa

Santa Cruz blomstrade på 1800-talet när fartygen som var på väg till Amerika stannade till här innan den långa resan över Atlanten. Men även idag är Teneriffa ofta ett stopp för kryssningsfartygen när de repositioneras från Europa till Karibien.
I Santa Cruz finns gott om bra shopping vid Plaza España, här finns ett universitet och Kanarieöarnas parlament finns här. Förutom alla fördelar som en storstad har så finns här Playa de Las Teresitas, en helt ljuvlig strand perfekt för avkoppling, Från hamnen i Santa Cruz på Teneriffa går det gratis shuttlebussar in till stadens centrum.

Gran Canaria

Huvudstaden på Gran Canaria. Las Palmas, har allt i ett. Här finns allt som vi gillar med moderna storstäder - mycket shoppingalternativ, gott om restauranger och underhållning. Men även Las Canterasstranden som är en fantastisk strand mitt inne i staden, längs den ståtliga strandpromenaden ligger restauranger och hotell på rad. Gamla stan och Santa Ana-katedralen är väl värt ett besök under stoppet i ljuvliga Las Palmas.
Fartygen lägger till vid Santa Catalina-hamnen som ligger mitt i centrum. Bussar stannar här och det finns gott om taxibilar men det är även nära att promenera in till Las Palmas centrala delar.