Karibienkryssning

En kryssning i Karibien eller Västindien är för många den stora drömresan.

På fartyget, som blir som ditt flytande hotell, får du den perfekta semestern. Du besöker flera olika paradisöar med svajande palmer, kristallklart vatten och underbara stränder, utan att behöva packa upp och ner.

När du väljer kryssning får du en prisvärd, aktivitetesfylld, avslappnad och bekväm semester. Ombord har du ett stort utbud av nöjen och aktiviteter för både stora och små, med prisbelönta shower och barnklubbar. Kvällens middag i solnedgången avnjuter du i någon av fartygets alla restauranger. Du kan sola och bada vid poolen, träna eller ta en rogivande spabehandling.

På de Västindiska öarna får du uppleva orörd natur, ett rikt djurliv och en härlig karibisk kultur.​ I Karibien finns över 700 öar och därmed massvis av fantastiska platser att upptäcka, på ordnade utflykter eller på egen hand. Man brukar dela in övärlden i västra, östra och södra Karibien och det finns många olika kryssningsrutter att välja mellan. Ta gärna chansen att kombinera din kryssning med några dagar i Florida, New York eller den karibiska ö du startar från. Vi hjälper dig självklart att hitta och boka en kryssning som passar just dina önskemål!

Västra Karibien

Kryssningarna i Västra Karibien följer gärna fastlandet en bit och gör allt som oftast stopp i Mexiko. Du får uppleva snorkelparadiset Cozumel eller spännande Costa Maya med ruiner efter Maya-indianernas bosättningar. Det är även vanligt att fartygen stoppar i Honduras eller Belize. Där har Norwegian Cruise Line en egen ö, Harvest Caye, som passar både soldyrkare och äventyrare. Kuba, Haiti, Jamaica och Caymanöarna är några av de andra populära destinationerna. Utbudet i området är varierat med flera trevliga hamnstäder, djungel, några av de vackraste stränderna i världen och en sagolik undervattensvärld.

Östra Karibien

Området närmast Florida, utanför Kuba, är det vi kallar Östra Karibien, med Bahamas som det givna första eller sista stoppet. Nassau är huvudorten, men flera rederier har egna öar i Bahamas där de erbjuder underbara stranddagar exklusivt för sina gäster. Andra fina destinationer är Dominikanska Republiken, Puerto Rico, St. Maarten och Britiska- och Amerikanska Jungfruöarna. Utbudet av både korta och medellånga rutter är stort och det är gott om vita stränder och bra shopping i området. Då avstådet mellan öarna inte är så stort blir tiden i land längre.

Södra Karibien

Södra Karibien är pärlbandet av paradisöar som ligger sydöst om Florida ner mot Venezuelas kust. Många anser att det här är det vackraste området i Västindien. Kryssningarna startar oftast i San Juan i Puerto Rico, en del utgår också från Guadeloupe eller Martinique. Självklart kan du även stiga på fartyget i Florida, men då blir det en längre kryssning med fler till-havs-dagar, där du kan njuta av livet ombord på vägen. I södra Karibien kan du komma till de otroliga ABC-öarna (Aruba, Bonaire, Curacao), Trinidad & Tobago, Grenada, Barbados, St. Lucia och Antigua.

Kryssningar från Miami

Från Miami kan du kryssa till östra, västra eller södra Karibien

Kombinera gärna din kryssning med några hotellnätter i Florida. Vill du bo på häftiga South Beach, i Orlando nära nöjesparkerna, eller på västkusten i Tampa eller Clearwater så hjälper vi dig hitta ett boende. Vi hjälper dig även att boka inträde till parkerna, hockey, basket och självklart en hyrbil så ni kan ta er mellan aktiviteterna, hotellet och stranden.

Läs mer och boka

Karibienkryssningar från New York

Kombinera ett besök i en av världens häftigaste städer med en kryssning till solen och värmen i Karibien. Denna kombination ger dig verkligen det bästa av två världar - storstadspuls och karibiskt lugn.

Läs mer och boka här

Södra Karibien från San Juan

Till södra Karibien tar sig inte de största fartygen då hamnarna på öarna här är betydligt mindre än de i östra och västra Karibien. Njut av lugnet, solen, palmkantade stränder och kristallklart vatten.

Läs mer och boka här

Karibenkryssningar med Norwegian Cruise Line

Hitta din karibienkryssning i Norwegian Cruise Lines breda utbud. Fina fartyg med många olika restauranger att välja bland ombord. Gott om aktiviteter för resenärer i alla åldrar.

Läs mer och boka här

Hittade