Det bästa med Barcelona!

Utgår er kryssning från Barcelona? Ta chansen och boka någon eller några hotellnätter före eller efter kryssningen och njut av en av Medelhavets mest populära städer.

Här kommer några tips på platser och upplevelser vi tycker att ni inte bör missa när ni är i Kataloniens huvudstad, Barcelona.

Maten och drycken

I Barcelona äter man med fördel Tapas! Blanda friskt av smårätter och ta in det du tycker är gott! Paella, saffranskryddat ris med kyckling och massor av skaldjur. Till det dricker man gärna Sangria eller cava från Spanien.

- Vårt restaurangtips är Disfrutar, med en stjärna i Guide Michelin. Vill man boka bord här på en fredag eller lördag bör man boka ungefär 6 månader i förväg. Det är en fantastisk restaurang som öppnats av 3 kockar som alla tidigare jobbat på El Bulli. El Bulli hade tre Michelin stjärnor och stängde 2011. Det var ett års väntetid på bord och flera hundra tusen försökte boka bord varje år. El Bulli ansågs vara världens mest bokade restaurang.

Gaudiparken - Parc Güell

Troligen den mest kända parken i Barcelona. Och det är inte så konstigt! Det är en fantastisk plats, inte likt något annat i värden. Den är nu med på UNESCO's världsarvslista. Den byggdes med tanken att det skulle bli ett exklusivt bostadsområde med 60 hus. Men så blev det inte och parken skänktes till staden som gjorde det till en offentlig park. Närmsta tunnelbanestation är Vallcarca och härifrån är det en vacker promenad uppför en backe till parkens huvudgrind.

Parc de la Ciutadella

En av de mest centrala parkerna. Denna lummiga oas ritades av Josep Fontserè i slutet av 1800-talet med Central Park i New York som inspiration. Så i mitten av Parc de la Ciutadella finns en anlagd sjö, precis som i förebilden. En större del av parken utgörs av Barcelona Zoo.

Labyrintparken i Horta

Parken ligger i norra delarna av Barcelona och är stadens äldsta park. För att vara säker på att få komma in i parken bör ni åka dit på förmiddagen. Man släpper nämligen bara in 750 besökare per dag för att skydda den fina parken.
För att ta er hit: ta gröna tunnelbanelinjen L3 till stationen Mundet. Sedan är det 5 min promenad till parken.

La Sagrada Familia

Barcelonas allra mest kända attraktion. Kyrkan har renoverats under många år nu. Insidan var klar 2013 och man räknar med att vara klar med utsidan till 2026. För att ta dig till kyrkan tar du metron till stationen Sagrada Familia. Inträde till kyrkan kostar mellan 15-20 Euro beroende på hur mycket av kyrkan du vill se.

Camp Nou

Camp Nou (eller Nou Camp beroende på om man säger det på katalanska eller spanska) är Europas största idrottsarena med en kapacitet på 99 354 personer. Många hävdar även att Europas bästa lag spelar sina hemmamatcher här. Att se matcher här är absolut något extra! Cruise Market hjälper er gärna att boka biljetter, men de bokar upp fort så man bör göra det i god tid. Man kan även gå guidade visningar i arenan som bokas på plats.

Picassomuseét

Pablo Picasso bodde i Barcelona under 9 år som ung man. På muséet finns en stor samling verk, allt ifrån tidiga skisser till okända tavlor som verkligen visar hans utveckling som konstnär. För att komma till muséet ta metron till station Jaume I. Observera att det är stängt på måndagar.

Gaudihuset

Detta fantastiska, fantasifulla, färgglada, roliga och vackra hus! Ni kommer lämna huset med fladdrande hjärta, tindrande ögon, lätta fötter och med ett leende på läpparna. Man blir glad här! Mycket värt ett besök!