Kryssning - Maten ombord

Ombord på de olika kryssningsfartygen finns det en mängd olika restauranger och serveringar som passar alla olika smaker.

- Oftast är alla måltider inkluderade i priset (se din bekräftelse). 
- Upplys vänligen redan vid bokning om det finns speciella önskemål om tex vegetarisk kost eller allergier. 
- Observera att det kan kan finnas tillägg ombord för att äta i utvalda restauranger eller vid tex roomservice.
- Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat ombord.

När skall vi äta?

I huvudrestaurangen är det normalt två sittningar - en tidig och en sen. Upplys redan vid bokningstillfället om ni önskar den tidiga eller den sena sittningen. Tidpunkten för sittningen varierar från fartyg, rederi och destination. På flera av fartygen är det möjligt att bestämma sin egen tidpunkt för måltid, men även valet av restaurang. Önskade tider för måltid uppfylls så långt det är möjligt, men påverkas såklart av tillgång och antalet önskningar.

Drycker

Dryck till måltid är generellt inte inkluderat i priset för din kryssning och betalas ombord med CruiseCard. På vissa utvalda kryssningar ingår dryck, fråga vid bokning. 

Du har även möjlighet att köpa vin/dryckespaket ombord eller förbeställa i samband med din bokning.

Missa inte smakerna i land!
De många olika destinationerna bjuder också på många kulinariska upplevelser, passa på när fartyget ligger i hamn att undersöka den lokala maten. Bland annat Karibiens smaksensationer där orientaliska och asiatiska inslag smälter samman med afrikanska och amerikanska matkulturer. Eller den varierande medelhavsmaten som bjuder på allt från spansk tapas, italiensk pasta till grekisk mezé.