Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa!

Att resa med Hurtigruten är en drömresa för väldigt många. Naturen är så storslagen att det tar andan ur en.

Det finns oändliga valmöjligheter när man ska boka sin Hurtigrutsresa. Man kommer få helt olika upplevelser beroende på vilka val man gör.

Val av sträcka

Hel rundtur (Bergen - Kirkenes - Bergen, 11 dagar),halv rundtur (Bergen - Kirkenes, 7 dagar eller Kirkenes - Bergen, 6 dagar) eller en delsträcka som kan vara som kortast mellan 2 av de 34 hamnarna. Någon av de mer vanliga delsträckorna är Bergen - Trondheim, där man seglar in i Geiranger under sommaren, eller Tromsö - Trondheim, där man ser Lofoten under dagtid.

Årstid

Resan blir olika beroende på när man åker. På sommaren är det varmt och skönt och landskapet grönskar och man får uppleva midnattssolen uppe i norr. En upplevelse man sent glömmer. Hösten med sina vackra höstfärger och man njuter av de höga klara luften. Under vintern när landskapet är gnistrande vitt och chansen att se norrsken är som allra störst. Våren - snöklädda fjäll, nyutspruckna, ljust gröna träd längs kustlinjen och det klarblå vattnet ger fantastiska kontraster som ger en magnifik naturupplevelse.

Fartyg

Valet av fartyg ger olika upplevelser beroende på vilket fartyg man väljer. MS Spitsbergen är Hurtigrutens allra nyaste fartyg som gjorde sin jungfrufärd våren 2016. Här finns alla bekvämligheter, men har inte möjlighet att ta med bilar ombord. Fartygen från 90-talet, MS Kong Harald, MS Polarlys, MS Nordkapp och MS Nordnorge (klar nov 2016) har alla renoverats under 2016 och har fin standard med inredning i skandinavisk stil. Det största fartyget är MS Midnatsol som kan ha upp till 1000 gäster ombord.

Bokningsklass

På hel- och halv rundtur kan boka hytter i tre olika kategorier:

Basic - är som det låter, den enklaste klassen. Det är ospecificerad hytt som kan hamna varsomhelst på fartyget. Helpension ingår på tilldelad sittning.

Select - Man kan köpa till ett visst hyttnummer för att få ett bättre läge på fartyget, det ingår helpension och man får välja sittning när det är möjligt. Det ingår gratis te/kaffe och gratis WiFi.

Platinum - Det exklusiva sättet att resa. Det ingår så klart helpension och vin- och dryckespaket till middagen. Du välja att äta middag i bufférestaurangen eller i A la Carte-restaurangen. Transfer i Kirkenes, Bergen eller Trondheim ingår. Tillgång till extra och exklusiva utflykter (mot kostnad). Dessutom ingår en välkomstkorg med champagne och ett besök på bryggan.

Utflykter

Längs hela kusten erbjuds utflykter som är mycket populära! Boka utflykter för att se ännu mer av den fantastiska natur som vårt vackra grannland erbjuder. På utvalda fartyg finns Expeditionsteam som ordnar föreläsningar och speciella utflykter.
Några av de mest populära utflykterna är :

* Frukost på Nordkapsklippan
* Havsörnssafari i Lofoten
* Hundspann i Tromsö och Kirkenes
* Kungskrabbasafari i Kirkenes
* Midnattskonsert i Ishavskatedralen i Tromsö
* Geiranger och Trollstigen
* Nidarosdomen i Trondheim

Young Explorer

Nu finns även programmet Young Explorer som är för barn 7-13 år där de, tillsammans med föräldrarna, får lära sig mer om djurliv, historia, berömda upptäckare och lokal mat. Men även om miljön och hur vi tar hand om den på bästa sätt.

Vi är specialister på Hurtigruten!

Under samma tak som Cruise Market finns Bengt-Martins som har sålt Hurtigruten sedan 80-talet och expertisen i vårt hus kring produkten är enormt stor.

Låt oss guida dig rätt när du ska boka din plats på Världens vackraste sjöresa. 

Hittade