LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 26 - Stockholm på Sveavägen 16

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Ungdom på kryssning

En av våra yngre kunder har just kommit hem efter två veckor i Florida och Karibien. Rasmus Gensert, 18 år berättar för oss hur det var att kryssa tillsammans med sin familj.

Rasmus och hans mamma, pappa och lillebror startade 2019 med en 10-dagarskryssning med fartyget Costa Deliziosa i Karibien. Familjen flög till Florida via en mellanlandning på Heathrow i London. De tog sig relativt smidigt igenom myllret av människor på de enorma flygplatserna, men väl utanför Miamis flygplats var det skönt att bli upplockade och få transfer till hotellet.

”Både transfern och boendet var mycket bra. På hotellet stannade vi i tre nätter innan vi skulle kasta loss med fartyget, vilket skarpt rekommenderas då det var väldigt trevlig att få sova bort jetleggen”, säger Rasmus.

Hitta din kryssning:

Kryssningar i Karibien

Destinationer som stack ut

Ombordstigningen av fartyget i Fort Lauderdale gick även den lätt med måttliga köer och hjälpsam personal.

”Fartyget Costa Deliziosa var mycket välvårdat och hade många olika typer av aktiviteter som jag upplevde kan passa både yngre och äldre”, berättar Rasmus.

Kryssningsrutten gick i västra Karibien och Rasmus tyckte att alla destinationer som de stoppade på var bra, men självklart var det några som stack ut.

Georgetown på Caymanöarna tycker jag var ett av de bästa stoppen. Främst på grund av det trevliga samhället, men även på grund av de otroliga stränderna som fanns där. Seven Mile Beach var fantastisk”, säger han.

Stoppet på Jamaica tyckte han dock inte var av riktigt samma kaliber. Det första de möttes av i Ocho Rios var ett kaos av taxibilar och privata guider som ville ta dem till olika utflyktsmål.

”På just detta stopp hade det nog varit trevligt att redan ha en utflykt inbokad när man kliver av fartyget, just på grund av att man gärna vill undvika dessa folksamlingar. Annars var stoppet helt okej.”

Förbokade utflykter

I Costa Maya i Mexiko hade familjen, till skillnad från på Jamaica, redan en utflykt planerad sedan innan, vilket visade sig vara en uppskattad utfärd för dem alla.

”Utflyktsbussen tog oss ca 2 timmar bort från hamnen in till ett gammalt mayaområde där vi kunde strosa runt under vår guides uppsyn. Att få se de gamla byggnaderna på nära håll var väldigt häftigt och väl värt resan fram och tillbaka trots att det tog lite tid”, berättar Rasmus.

Tillbaka i Florida efter kryssningen hade familjen bokat in ännu en utflykt, en spännande träskbåtssafari i Everglades nationalpark.

”Det var riktigt coolt. Vi fick träffa en alligator på nära håll när han typ krockade med båten utan att bry sig. Mamma blev lite rädd när han slog med svansen mot båten, skrattar Rasmus.

Han rekommenderar att man tänker på tiden runt kryssningen också, vad man ska hitta på före och efter, så att man får utnyttja alla dagar och det inte blir onödig dötid.

"Jag är glad att vi hade bokat in en extra utflykt eftersom vi annars hade behövt vänta hela dagen på att flyget skulle lyfta.”

Plats för alla ombord

Att resa med sina föräldrar i 14 dagar var något Rasmus inte trodde att han skulle uppskatta så mycket som han gjorde.

”På grund av hytternas och fartygets storlek var min inställning att jag antagligen inte skulle få en lugn stund, men det fanns alltid möjlighet att smita undan till någon mer avlägsen plats ifall man kände för det.”

Hytterna var inte jättestora, men Rasmus upplevde inte heller att de kom i vägen för varandra där, det var plats nog för alla. Det som är bra på ett kryssningsfartyg är just att det finns något för alla och att man kan dela upp sig om barnen vill göra en sak och föräldrarna en annan, sedan kan man samlas igen för att äta tillsammans.

”Jag tycker att resan i allmänhet var väldigt bra och om inte annat är jag många erfarenheter rikare”, avslutar han.

Läs mer här:

Barn på kryssning
Familjekryssning - vilket rederi ska jag välja?

Vill du också berätta om din kryssningsupplevelse?
Skriv till: info@cruisemarket.se

Bokningsförfrågan

Fyll i dina kontaktuppgifter i vårt bokningsformulär så återkommer en av våra kryssningsspecialister med ett förslag till dig.

 

Till bokningsförfrågan

 • Kryssningar i Karibien

  Klicka här för att se alla våra Karibienkryssningar!

 • Vi kan Karibien

  Kontakta din kryssningsspecialist på telefon
  054-10 24 50 eller info@cruisemarket.se

   

 • Costa Cruises kryssningar

  Hitta din kryssning med Costa Cruises!