LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 26 - Stockholm på Sveavägen 16

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Kryssning med MSC Seaside i Karibien

Lummiga öar, turkost vatten, reggae-toner, drinkar på stranden och en flytande resort. I mars 2018 var Cruise Markets försäljningsdirektör Lasse på en Karibien-kryssning med MSC Cruises nya fartyg MSC Seaside.

Lasse har varit på många kryssningar genom åren och han älskar det.  Han förklarar vad det är som är speciellt med den här reseformen.

”Att kryssa är som att vara på en flytande hotellresort. Här har du allt du behöver, bara att den här resorten flyttar på sig så du upplever nya saker hela tiden.”

Den här gången blev det en 7-nätters kryssning ut från Miami med stopp på Jamaica, Grand Cayman, Cozumel och Costa Maya i Mexiko, med två till-havs-dagar. Det som lockar i just Karibien är så klart klimatet och värmen.

”Jag har inte upplevt dåligt väder i Karibien, det har aldrig gungat eller regnat. På den här resan var det faktiskt inte sol varje dag, men sådana dagar är värmen ändå så otroligt behaglig”, säger Lasse.

Logistiken imponerande bra

Lasse flög smidigt med Lufthansa från Göteborg via Frankfurt till Miami. Väl framme i Florida var det enkelt att ta sig fram med taxi. Han spenderade två nätter på Ocean Hotel på Miami South Beach.

”Att ta några nätter i Miami rekommenderar jag alla att göra. Dels för att det är otroligt fint, men också för att ge kroppen lite tid att ta in tidsomställningen.”

Trots att det var över 5000 passagerare som skulle på fartyget, var logistiken vid ombordstigningen imponerande bra.

”Jag var ombord och genom säkerhetskontroll och registrering på 20 minuter, det är vansinnigt bra. Det är väldigt hög standard på servicen generellt på MSC Cruises”, berättar Lasse.

Fräscht och nytt

”Hon är anpassad för amerikanska gäster och det passar också oss skandinaver bra. Allt är helt nytt, men för mig som har varit på en del fartyg så var det inte direkt någon wow-faktor. Det är inte det som MSC Cruises har satsat på, utan de har jobbat mer med att utveckla de allmänna utrymmena, vilket är bra”, säger Lasse.

De allmänna ytorna är väl tilltagna och tilltalande på alla däck, och det finns gott om platser som man kan slå sig ner på eller strosa runt på, både inne och ute. Idag bygger man oftare fartygen så att man kan vara utomhus på fler däck än på det översta.

”Nu har man tillgång till många trevliga platser där man till exempel kan sitta och äta frukost eller lunch utomhus. Tidigare har du i stort sett varit hänvisad till enbart soldäck.”

Soldäck är fortfarande den populäraste delen på fartyget och på till-havs-dagar är det just här det kan märkas att det är många gäster ombord.

”Det är ofrånkomligt. Men trots att fartyget var fullbokat, så upplevde jag aldrig att det var trångt om plats. Och det märks att soldäck och poolområdet är väldigt bra planerat.”

Kryssa med familjen

”Poolerna, alla rutschkanor, internationella barnklubbar och andra aktiviteter gör det här till ett väldigt bra fartyg att kryssa med familjen på”, säger Lasse.

Kryssning är också ett smart allternativ för generationsresande, storfamiljer som reser tillsammans.

”På en kryssning är det lätt att vara samlade, samtidigt som utbudet ombord är så stort att alla kommer bli nöjda.”

Tips till barnfamiljer:

 • Boka tidigt för att säkra en familjehytt som tar 2-3 extrabäddar.
 • Det finns två bufférestauranger där man kan sitta ute och äta, ett bra alternativ för barn med spring i benen.

Utbudet ombord

För vuxna finns det som sagt också gott om aktiviteter. På shoppingområdet hittar du allt från märkeskläder och klockor till taxfree-varor och MSC-souvenirer. Det finns också sportbar, kasino och Broadwayshower.

”Det är tre olika föreställningar per kväll och de jag såg var fantastiska. Man bokar innan på displayer, och första dagen gör alla det, så då blir det fort fullt. Men det går ofta att få platser i sista minuten också, om man frågar”, berättar Lasse.

Restauranger

Tips vid bokning:

 • Beställ ett middags-paket med bokad plats på 3 specialrestauranger för bara 590 kronor per person. Här är det riktig toppklass på maten och du äter i en lugn miljö.
 • Beställ alltid dryckespacket!

”Det känns väldigt förmånligt att man kan gå och få en drink när man vill, eller ta vin till lunchen. Och man kan ju beställa alkoholfria drycker också, det känns oavsett väldigt lyxigt”, säger Lasse.

Hyttens placering

Hytterna är inte jättestora, men väldigt fina och Lasse rekommenderar alltid balkonghytt för den bästa upplevelsen. Man ska också tänka på att hytten får en bra placering som passar en själv.

”Jag brukar försöka få hytt nära hiss eller trapphus, gärna långt upp för att ha nära till soldäck och de yttre ytorna. Jag tar hellre en längre tur ner till restaurangerna, shoppingområdet och showerna.”

Destinationerna

Ocho Rios, Jamaica
Jamaica är en grön och skön ö. Här finns det många utflykter att välja mellan, både för dig som gillar äventyr och för dig som vill slappna av.

”Jag följde med på en organiserad utflykt till en fantastiskt fin strand bara en kvart från hamnen. Här var det reggaemusik och drinkar på stranden som gällde.”

George Town, Cayman Island
Ön är flat och fin och huvudorten är trivsam. I den här hamnen lägger fartyget till på redden.

”Man ankrar upp fartyget en bit ut och så åker man iland i småbåtar. Det tar ju lite extra tid, så det kan vara en fördel att ha bokat en organiserad utflykt, för de är ju prioriterade. Här gjorde jag också en utflykt till en superfin strand med nästan helt vit sand”, berättar Lasse.

Cozumel, Mexiko
Här lägger fartyget till vid piren mitt i staden och hamnen är full av turistshopping. Om man vill få en lugnare och mer lokal upplevelse är det bara att gå lite längre in från hamnen, där finner man gator med små mysiga butiker.

”Ett väldigt trevligt ställe med trevliga människor. Och när fartyget ligger vid kaj, går man ju av och på som man vill, då är det bara att gå ombord när man vill äta lunch och om man inte känner för att gå av igen så stannar man bara ombord.”

Costa Maya, Mexiko
I hamnen här finns en dagresort med ett stort shoppingcenter och ett poolområde, och man kan följa med på utflykter till maya-ruiner. Här valde Lasse att stanna ombord, det kan man också göra om man vill.

”När man har kryssat så mycket som jag har så är man inte hela tiden på jakt efter att se nya platser och upplevelser, och det kan vara skönt att bara ta det lugnt ombord”, säger Lasse.

Längre kryssningar

”Det är ovanligt att förstagångskryssare tar en långresa det första de gör, men det här paret sa att skulle de göra det här så skulle de göra det ordentligt. Jag tycker det är helt rätt tänkt. Det blir ju ändå samma kostnad för flygbiljetterna och när man väl är ombord är det så skönt att få vara kvar längre.”

Varför MSC Cruises?

Kryssningar med MSC Cruises passar både barnfamiljer, äldre och yngre par, de som har kryssat mycket och de som åker på sin första kryssning. Förhållandet mellan vad du vill betala för din resa, kontra vad du förväntar dig, är avgörande i valet av rederi.

”Här får du ett nytt fartyg med stort utbud av aktiviter till ett bra pris. Det är en kombination av pris och produkt som gör att många landar på just MSC Cruises”, avslutar Lasse.

 • Vanliga frågor

  Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får om att åka på kryssning.

 • Cruise Market

  Vi kan kryssning! Våra specialister hjälper dig gärna. Kontakta oss på 054-10 24 50 eller info@cruisemarket.se

   

 • Birgitta

  Jag är specialist på Nordamerikakryssningar!
  Kontakta mig på tel: 054-10 24 52 eller birgitta.gensert@cruisemarket.se