LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 26 - Stockholm på Sveavägen 16

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Att upptäcka Grönland
– med Hurtigruten

Vi startar vår resa med att flyga 4,5 timme från Köpenhamn och till Grönland. Flygplatsen är en tidigare amerikansk militärbas med det svåruttalade namnet Kangerlussuaq.

Greenland-21595.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Under resan får vi se och uppleva isen på nära håll, och vi får också en känsla av den genuina kulturen och träffa människorna som bor och lever här. Lokalbefolkningen bjuder på sång och musik och är mycket stolta över allt de visar oss. Stolta ska de verkligen vara över sin spännande bakgrund och fantastiska kultur. Det är mycket intressant att komma så nära dHURT_gronl_byfolk_DSC03995.jpge som faktsikt bor och lever på dessa avlägsna platser på jorden. Vi upmanas att, i affären, endast handla det som är lokalproducerat. I många av dessa byar sker leverans av varor endast med flyg eller båt ett par gånger per år. Det är svårt för oss att förstå, när vår närbutik hemma får varor flera gånger i veckan. Jag köper mig en varm och fint stickad yllemössa gjord av en av kvinnorna i byn. Det känns både rätt och värmande.

 

 

 

En av höjdpunkterna på den här redan resan är byn Illulisat . Byn är lika färgglad ocGronl_Kkk011.jpgh vacker som alla andra Grönländska byar. Husen sparkar i klara, härliga färger, någon säger att de har målat sina hus i dessa färger för att det finns så lite blommor på ön. Jag vet inte om det är sant, men det är en söt historia. Strax intill Illulisat ligger Illulisatfjorden, som även finns med på Unescos världsarvslista. Vi går med på en guidad vandring genom byn. Vi kommer nära naturen när vi går på rejäla spångar och ända fram till en utsiktsplats där vi kan sitta och njuta av den mäktiga glaciären. På tillbakavägen stannar vi till vid en lokalservering och provar en Grönländsk öl. Att det är augusti och vi får en av fjolårets julöl spelar mindre roll. Den smakar utmärkt!

 

På eftermiddagen har vi förbokGronl_7344.jpgat en utflykt som tar oss i en mindre båt ända fram till isen. Vi cirkulerar runt bland ismassorna och isbergen. Det är som att befinna sig i en sagovärld. När kaptenen slår av mortorn och vi stilla driver mellan isbergen så hörs bara ett knäppande och fräsande ljud. Det är som champagnebubblor, kolsyrad dryck eller ja vad ska man likna det vid. Jag har aldrig upplevt något liknande, flera tusen år gammal is som ”pratar” med oss. Det är märkligt men mäktigt. Vi blir alla stilla och tagna av det magiska i stunden.

 

 

HURT_GRONL_Eisfjord_216405.jpgJust isen, de mäktiga isbergen och möten med alla människor, är något jag tar med mig efter efter den här resan. Isbergen kommer sakta seglande. Stora som slott eller herrgårdar passerar de oss, en del är faktiskt lika stora som ett helt stadskvarter och sakta flyter de förbi oss. När man tänker att det endast är ca 10% av isberget vi faktistk ser. Ja, då känns det ännu mer märkligt.
 

Vill du också göra denna resa? Hör gärna av dig till mig!

Katarina Luukkonen, Cruise Market

Direktnummer: 054-10 24 06
Mail: katarina.luukkonen@cruisemarket.se

Skicka en bokningsförfrågan