LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 26 - Stockholm på Sveavägen 16

Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Kjelles kryssning i Japan med Costa neoRomantica

Tokyo – Nagoya – Okinawa – Keelung – Tokyo

I november styrde vi kosan, sambon och jag, mot "soluppgångens land" för att kombinera en 8-dagars kryssning från Tokyo, ner mot Japans sydligaste öar och Taiwan, med några extra dagar i megametropolen Tokyo.

Vi landade tidig förmiddag på ett höstsoligt Narita efter smidig flygning från Arlanda med en kort mellanlandning i Helsingfors och hittade enkelt vårt snabbtåg in till centrala Tokyo. Vi hade en kväll med fantastiskt folkliv, blinkande neon och sagolik streetfood i stadsdelarna Shibuya och Harajuku. Nästa dag gick vi ombord på vårt hem för de följande åtta nätterna, Costa neoRomantica.

Detta lite mindre, men rymliga och nyrenoverade fartyg föll oss i smaken direkt, med sin lugna och tidlösa inredning och dess stora öppna ytor. Vår stora insideshytt kändes mer som ett hotellrum. Vi fann snabbt vår favoritplats under tak ute på soldäcket Saint Tropez Lido. Ett måste om man kryssar med Costa neoRomantica är att unna sig en helkväll på "La Fiorentina" Steak House, man får betala ca 30 euro extra för detta, men tro mig, det är det värt…

Kjelle_Costa_Japan_780x400.jpg

Kryssningens första stopp var i Japans fjärde största stad Nagoya. Här valde vi att följa med på en utflykt till Inuyama, en mindre stad strax norr om Nagoya, och dess berömda slott som ofta benämns som Japans äldsta med anor från 1440. Efter en stämningsfull promenad bland eldfärgade lönnar och tempelrävar besökte vi även shoppingområdet Osu inne i Nagoya, men hann bara med en bråkdel av de över 1,200 butikerna.

Nagoya_slott_Japan_780x400.jpg

Tillbaka ombord igen fick vi reda på att på grund av starka vindar och dåligt väder söder om Kyushu, den sydligaste av Japans större öar, var kaptenen tvungen att lägga om rutten. Detta innebar att ett av våra stopp, den lilla ön Miyakojima, ströks under vår kryssning men dessa beslut tas alltid för allas säkerhet.

Nästa hamn blev istället Naha, huvudstaden på Okinawa. Den tropiska värmen och alla palmer blev en direkt påminnelse om att vi nu befann oss i en helt annan del av Japan. Här tog vi en promenad i de gamla krukmakarkvarteren Tsuboya, innan vi shoppade loss på Nahas huvudgata Kokusai Dori.

Kryssningens sista stopp innan fartyget vände om norrut igen var Keelung. Det är en av Taiwans viktigaste hamnstäder, huvudsakligen beroende på närheten till huvudstaden Taipei. Här valde många att följa med på utflykt just dit, men vi stannade kvar och hamnade på en myllrande morgonmarknad med varor av alla de slag.

Japanese-maple-780x400.jpg

Efter vår dag i Taiwan styrde fartyget norrut mot Tokyo igen och under våra två dagar till havs hade vi ganska så ruffig sjö men tiden spenderades med mycket läsning, god mat och ett par quiz i "Grand Bar Piazza Italia".

Tillbaka i Harumi port Tokyo igen hoppade vi in i en taxi och åkte till stadsdelen Asakusa där vi bokat in oss på ett "ryokan", ett traditionellt Japanskt värdshus. Efter incheckning begav vi oss ut i vimlet -mot Tokyos äldsta tempel, Sensō-ji. Vi hade en fantastisk sista dag och kväll i denna helt magiska stad och nästa morgon tog vi Tokyo Metron ut mot Narita för att påbörja resan hem mot Sverige igen.

Kontakta gärna Kjelle direkt på kjell-johan.andersson@cruisemarket.se
eller 054-102409

Kryssningar med Costa Cruises

Kryssningar i Asien