LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 26 - Stockholm på Sveavägen 16

Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Kryssa i Karibien med familjen

Kryssning? Kunde det vara något för en barnfamilj som vår? ...som mer eller mindre lever för skidåkning!

Vi ville testa och bokade en kryssning i Karibien med Norwegian Getaway över påsklovet, Med tanke på att påsken är den bästa tiden för skidåkning, så var kraven stora från vår sida - det måste bara bli bra!

Resan över Atlanten

Vi valde att flyga via London till Miami. Viktigt, för oss, var att inte ha mellanlandning i USA på grund av att det, bland annat, kan vara långa köer i emigration. Vi valde att övernatta en natt i Miami, på ett hotell nära flygplatsen som hade fri transfer till hamnen morgonen efter. Vi bokade oss på första transfern från hotellet och var vid fartyget kl 09.30. Då var det bara att går rakt igenom incheckningen, det kan vara långa köer här mitt på dagen.

Efter lite väntan kunde vi kliva ombord redan runt kl 11.00 och gick direkt till bufférestaurangen. Efter maten blev det ett första besök vid poolen. Psst...glöm inte att packa ner badkläder i handbaggaget då resväskorna levereras till hytten under eftermiddagen.

Valet av hytt är viktigare än man kan tro.

Vilken hytt man skall välja är naturligtvis en smaksak men vi valde att bo högt upp (däck 14) i en balkonghytt belägen direkt under bufférestaurangen. Det visade sig vara perfekt för oss. Det var bara att ta trappan upp för att hämta frukt, snacks eller något gott att dricka och ta med ner till vår egen balkong. Där satt vi och njöt av varma kvällar, 35 meter över havet.

På en kryssning som startar i Miami eller Fort Lauderdale är första och sista dagen på kryssningen oftast en dag på havet. Vad gör man då? Blir det inte långtråkigt? Absolut inte är svaret!
Ombord finns höghöjdsbana, minigolf, spelrum (där sonen spenderade mycket tid), bordtennis, basketplan, klättervägg, häftiga vattenrutschkanor, barnklubbar och mycket mer. Dessutom finns ett välutrustat gym och ett spa. Vi hann inte med att utforska hela fartyget under vår vecka ombord.

Maten är en stor del av kryssningen

Ombord på Norwegian Cruise Line är det ”free dining” vilket innebär att man kan äta när det passar och hur mycket som helst. Vi valde att äta på de restauranger som ingår: tre olika á la carte-restauranger, en nudelrestaurang, en sportsbar och bufférestaurangen. Barnen ville helst äta i bufférestaurangen där de kunde välja och vraka bland allt gott som erbjöds, medan vi vuxna helst ville äta en 3-rätters á la carte och bli serverade vid bordet. Vi hittade en perfekt lösning där barnen först åt i bufférestaurangen och sedan satt med vid vårt bord och spelade kort medan vi åt vår goda á la carte-middag. Frukost åt vi ibland i bufférestaurangen och ibland i á la carte. Det kändes lyxigt att beställa och bli serverad frukost vid bordet med vackra linnedukar.

Flera spännande resmål på samma resa.

Våra destinationer var Jamaica, Grand Cayman och Cozumel. Första stoppet var Jamaica och nu var önskemålet tydligt - hitta en bra strand där vi kunde bada. Min tanke var att ta en taxi, men när vi hade lagt till vid kajen var det bara följa bryggan in till land så befann vi oss på en härlig strand med klart vatten. I och med att stranden låg direkt vid piren gick vi tillbaka till fartyget för att äta lunch. På kajen står personal från fartyget och tar emot våra blöta och sandiga handdukar och vi får nya när vi vill - lyxigt! Efter lunch var det dags för shopping. Efter middagen såg vi dansshowen ”Burn the floor” och barnen älskade den. Ryktet säger att denna produktion är lika bra som på Broadway, och det tror jag säkert stämmer.

Grand Cayman & Cozumel

Ny dag och nya bad på Grand Cayman. Vi tar oss till ”Seven miles beach” - en av världens vackraste stränder och ja, det är det förmodligen. Här spenderade vi hela dagen under ett parasoll med avbrott för att hyra vattenskoter, snorkling och lunch på en strandservering. På kvällen hade vi bokat mat och show på ”Illusionaruim”. En mycket häftig show med många olika artister, allt i Joe Labero-stil.

Nästa stopp på vår resa var Cozumel, Mexico. Vi bokade snorkelutflykt med stopp på tre olika rev som var bra organiserad från första stund. Vi såg mycket färgglada fiskar och till och med bläckfisk. Efter snorklingen blev det lite shopping där fartyget lägger till vid kaj. Även här finns en fin strand i närheten av fartyget. Middag blev det på fantastiska ”Noodle bar” - vilka vårrullar!

Tillbaka i Miami hyrde vi bil och körde ut till fina stranden på Miami Beach. Vi kör de 3-4 timmarna till Orlando. Vi har bokat hotell 4 nätter på Residence Inn Orlando at Seaworld. Fint hotell med stora rum och pool i trädgården samt fri transport till Seaworld och det närliggande vattenlandet. Vi var på Seaworld från det de öppnade till det de stängde, vilket säger hur bra både barnen och vi vuxna tyckte att det var. Vi såg shower med späckhuggare, sjölejon, hundar och mycket, mycket mer. Det blev även besök på vattenlandet, vilket också var jättebra. Många badvakter som håller koll på sina badgäster. I Orlando finns mycket bra shopping.

Väljer vi kryssning igen?

Barnen summerar vår resa: vi vill inte åka hem, vi är inte klara med USA och vi vuxna kan inte annat än hålla med!
Vi har redan börjat fundera på nästa kryssning!


Klicka på länkarna nedan för mer inspiration och våra bästa kryssningsförslag:

Kryssningar i Karibien
- Kryssningar med Norwegian Cruise Line 
- Kryssningar i Medelhavet

 • Ska ni resa flera generationer tillsammans?

  En kryssning är det perfekta alternativet!

 • Zandra

  Jag är specialist på Karibienkryssningar!
  Kontakta mig på tel: 031-61 75 67 eller zandra.gustafsson@cruisemarket.se

 • Så här funkar kryssning

  Allt från hur det funkar från bokning till vilka kläder du ska bära till middagen.