LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 24

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Innan avresa

 • När kommer mina färdhandlingar?

  Biljetten mailas till dig ca 2-3 veckor innan avresa.

  Kontrollera alltid dina bekräftelser och biljetter noggrant. För- och efternamn måste vara korrekt stavade och i enlighet med ditt pass. Vid felaktigt angivet namn debiteras en kostnad för resehandlingar. Om något  annat skulle vara oklart eller inte överensstämma med vad du bokat, är det viktigt att du genast kontaktar oss på Cruise Market så vi kan hjälpa dig i tid.

 • När ska jag betala min resa?

  Slutbetalning skall erläggas senast 70 dagar innan avresa.


  Vissa specialresor, t.ex Costa Cruises Jorden Runt-kryssningar har andra betalningsvillkor. Se bokningsvillkor för just din resa på din bekräftelse.

 • Behöver jag någon vaccination?

  Kontakta din lokala vårdcentral för att få råd och hjälp innan du reser iväg. De kan rekommendera vaccinationer och i speciella fall är de obligatoriskt i vissa länder. Du kan även få information från www.masta.org.

 • Vad gäller om jag är gravid?

  Kryssningsrederiernas generella regler när det gäller graviditet är att gravida kvinnor mycket väl kan resa på kryssning innan graviditeten går in i vecka 23-24. Dock tillämpar alla rederier olika regler, ta kontakt med oss på Cruise Market för korrekt information.


  Du är själv ansvarig över att ta med dig intyg från din läkare som du kan visa upp ombord. Ett klargörande där det står att läkaren råder till resa samt hur långt gången graviditeten är. Se även över din reseförsäkring.

 • Vad gäller för åldersgräns?

  Rederierna tillämpar olika regler, fråga alltid vid bokning om du är osäker. Reser du med små barn skall barnen vara minst 6 månader. Generellt för att boka och resa utan sällskap av målsman gäller:

  Costa Cruises: 18 år
  Hurtigruten: 18 år
  Royal Caribbean: 21 år
  MSC Cruises: 18 år

 • Vad gäller för pass och visum?

  Viktigt att du kontrollerar att ditt pass är giltigt. I de flesta länder gäller att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Tänk också på att du måste ha med dig passet även om du flyger inom EU. Pass med foto krävs även för spädbarn.

  Visum
  För svenska medborgare och för utländska medborgare bosatta i Sverige, gäller ibland speciella visumbestämmelser för inresa i andra länder. Svensk medborgare av utländskt ursprung har i vissa fall inte automatisk inreserätt i ett land. För upplysningar, kontakta respektive lands ambassad.

  Turistvisum krävs för Skandinaviska medborgare när de kryssar från Dubai. Visumet tillhandahålles vid ankomst till flygplatsen i Förenade Arabemiraten.

  Här kan du läsa om ESTA-ansökan och Secure Flight Information.

 • Ingår flyg och transfer i priset?

  Flyg och transfer ingår oftast inte men fråga oss så hjälper vi dig gärna att boka båda två. Vi har avtal med de flesta större reguljära flygbolagen som KLM, Lufthansa, SAS med flera.

  På de kryssningspaket som heter "Fly & Cruise" så ingår dock både flyg och transfer till fartyget redan i priset. Tveka inte att fråga oss så tar vi fram ett förslag till dig!

Ombord

 • Hur betalas mina inköp ombord?

  Vid check-in/ombordstigning registreras ert betal-/kreditkort och ni får ett s.k. CruiseCard som även fungerar som nyckeln till er hytt. Detta kort används sedan som betalning ombord och alla era inköp registreras här vilket innebär att ni inte behöver använda kontanter/kreditkort ombord.
  Användandet av kortet avräknas i slutet av er kryssning i receptionen/informationen.

 • Vilken valuta gäller på fartygen?

  Samtliga priser ombord på fartygen är i Euro eller Amerikanska dollar. Alla inköp ombord betalas med CruiseCard. Cruise Market rekomenderar att växla in ett mindre belopp i Euro eller Amerikanska dollar innan resan (eller annan valuta, passande för resmålet) för att använda om du stiger i land på de olika destinationerna. Vi rekommenderar även att ha ett bank-/kreditkort med sig på resan.

 • Hur ska jag klä mig ombord?

  Det är egentligen ganska lätt att planera vad du ska ha på dig under kryssningen. Du behöver lediga kläder anpassat till resmålets klimat för dagarna ombord och lite mer uppklätt för kvällen. Ta gärna med sköna skor för utflykter. Badkläder och shorts är inte accepterat på samtliga restauranger ombord.

  Vi rekomenderar att du oavsett vilken destination du skall besöka tar med dig en varm tröja, cardigan eller liknande då airconditionen ombord kan upplevas som kylig. En regnjacka kan också vara bra även om vi inte planerar för regniga dagar.

  Till er som önskar delta i fartygens galamiddagar eller kaptensmiddagar passar en cocktail- eller långklänning och kostym med slips eller smoking. Om du inte önskar att klä upp dig finns det flera andra restauranger att välja bland.

  För resor till Antarktis, Grönland och Svalbard finns en separat utrustningslista.

 • Kan man boka utflykter vid hamnstoppen?

  Det finns många möjligheter att utforska de hamnstäder och destinationer som fartyget lägger till vid under din kryssning. Passa på att boka in dig på något/några av alla de utflyktsalternativ som erbjuds. Flera av dem kan beställas hemifrån vilket kan vara smart då det kan vara ett begränsat antal platser. Önskar du beställa utflykt när du är ombord vänder du dig till receptionen/informationen oftast 1-2 dagar innan.

  Självklart kan du även upptäcka destinationerna på egen hand om du hellre vill det. Det är på ditt eget ansvar att du är tillbaka ombord innan fartyget avgår. Det är inte ett måste att lämna fartyget i hamn utan du kan även delta i aktiviteter ombord.

 • Fungerar det bra med barn på kryssning?

  Att resa på kryssning är den ultimata resformen för barnfamiljen, det är både prisvärt och aktivitetsfyllt!
  Det finns massor av aktiviteter för både stora och små barn på många av fartygen och det brukar även finnas specialdesignade områden/pooler för just barnfamiljer. Barnklubbar och barnpassning är några exempel på erbjudanden som familjer kan använda.

 • Hur förvarar jag mina värdesaker ombord?

   Vi rekommenderar dig att använda säkerhetsboxarna som finns i hytten för att förvara dina värdesaker.

 • Behöver jag betala dricks och serviceavgifter ombord?

  Det beror på vilket rederi du åker med. På vissa av fartygen tillkommer det automatiskt en avgift varje dag som läggs på ditt CruiseCard. Beloppet varierar efter längden på din kryssning, fartyg och destination. På vissa av rederierna ingår det redan i priset.

  Ombord på Hurtigrutens fartyg betalar du dricks i de fall du vill visa din uppskattning till personalen, här är det inte ett obligatoriskt tillägg.
  Fråga oss på Cruise Market om du är osäker på vad som gäller för just din kryssning.

 • Hur fungerar det med mat ombord på fartyget?

  Ombord på de olika kryssningsfartygen finns det en mängd olika restauranger och serveringar som passar alla olika smaker. I de flesta fall är alla måltider inkluderade i priset och om du har specifika önskemål vid allergier etc bör du ange detta vid bokning. Observera dock att det kan kan finnas tillägg ombord för att äta i utvalda restauranger eller vid exempelvis roomservice.
  Det är ej tillåtet att ha med sig egen mat ombord.

  När?
  I huvudrestaurangen är det normalt två sittningar - en tidig och en sen. Upplys redan vid boknignstillfället om ni önskar den tidiga eller den sena sittningen. Tidpunkten för sittningen varierar från fartyg, rederi och destination. På flera av fartygen är det möjligt att bestämma sin egen tidpunkt för måltid och även val av restaurang. Önskade tider för måltid uppfylls så långt det är möjligt men påverkas såklart av tillgång och antalet önskningar.

 • Ingår dryck i priset?

  Dryck till måltid är generellt inte inkluderat i priset för din kryssning och betalas ombord med CruiseCard. På vissa utvalda kryssningar ingår dryck, fråga vid bokning. 
  Du har även möjlighet att köpa vin/dryckespaket ombord eller förbeställa i samband med din bokning.

 • Finns det roomservice ombord?

  De flesta rederier har 24-timmars roomservice. Fråga oss på Cruise Market vad som gäller för just din kryssning.
   

 • Får jag röka ombord?

  Det finns speciella rökutrymmen på fartygen där det endast är tillåtet att röka.

Hemresan

 • Hur fungerar transfer från fartyg till flygplatsen?

  Transfer ingår inte på resmålen men kan oftast bokas som tillägg. På vissa resmål samkörs transporten mellan flygplats och hotell med andra arrangörer. Transporten sker i regel utan att färdledare. På vissa resmål sker transfer med taxi.
  Resenär ansvarar själv för att bagaget kommer med/av bussen/bilen.

Sökresultat

 • Inga träffar!

KONTAKTUPPGIFTER

Huvudkontoret


Hamngatan 26
Tel. 054-10 24 50
Cruise Market
Bengt-Martins AB,
Hamngatan 26
651 09  KARLSTAD

Organisation

 

Org nr: 556100-3012
Momsregnr: SE556100301201
Styrelsens säte: Karlstad

Resegaranti

 

Bengt-Martins har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet.

SRF_logo