LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

HITTA DIN KRYSSNING HÄR - Helpension ingår alltid

Rensa val

Vi kan inte hitta en kryssning som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömkryssning så finns våra kryssningsexpereter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 50 eller skicka ett mail på info@cruisemarket.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 24

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Flyg grönare med Fly Green Fund

Tillsammans tar vi ansvar för en mer hållbar resa! Resia, Cruise Market och Bengt-Martins har som första resebyrå tecknat avtal med Fly Green Fund.

Fly Green Fund är en ekonomisk förening utan vinstintresse som verkar för att minska flygets miljöpåverkan genom att underlätta flygets övergång till biobränsle.

Genom att välja klimatreduktion som tillval vid din bokning är du som resenär med och betalar för att din flygresa kan göras på biobränsle. Biobränsle drar ner koldioxidutsläppet med upp till 80 % och är det enda bränslet som inom en överskådlig framtid kan minska koldioxidutsläppen från flygresor.

Dina 100 kronor går till Fly Green Fund, som betalar för den delen av bränslekostnaden som går till biobränsle. Flygbolaget du flyger med betalar för det fossila bränslet och Fly Green Fund betalar för biobränslet. Ju fler resenärer som väljer biobränsle som tillval, desto fler flygresor kan göras på biobränsle.

Vi inom Resia Travel Group köper också bio-verifikat för vårt eget resande. Vi är ett företag som vill göra skillnad för miljön och vi blir ett naturligt val för andra som också vill göra skillnad.

Vad är Fly Green Fund?

Fly Green Fund är en ekonomisk förening, utan vinstintresse, som sedan 2015 ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor.

Fly Green Funds grundare är SkyNRG, Karlstad flygplats samt NISA (Nordic Initiative Sustainable Aviation). Partners som betalar för föreningens administrativa avgifter är EFS och Swedavia.

Resia Travel Group där Cruise Market ingår är idag den enda resebyråkedjan som samarbetar med Fly Green Fund och som kan erbjuda alla sina resenärer möjlighet att klimatreducera genom att flyga på biobränsle. När du väljer biobränsle som tillval går dina 100 kronor oavkortat till Fly Green Fund.

Hit går pengarna

Fly Green Fund vill få igång marknaden för bioflygbränsle i Norden. När du väljer biobränsle som tillval hos Cruise Market går dina 100 kronor per person oavkortat till Fly Green Fund. Av pengarna går 75 % till inköp av bioflygbränsle och 25 % till att ge stöd till kontinuerlig och storskalig produktion i Sverige. 

2017 fick Flyg Green Fund in bidrag som motsvarar en reduktion av CO2-utsläppen på totalt 1 509 ton.

Vad är skillnaden mellan klimatkompensation och biobränsle? 

Både klimatkompensation och biobränsle syftar till att göra något åt den påverkan som flygresor har på miljön. Klimatkompensation innebär att man kompenserar för den miljöpåverkan som flyget står för genom att investera i miljövänlig energi på annat håll, exempelvis vindkraftverk i Kina.

Bio-verifikat innebär att man bidrar till att flygresorna släpper ut mindre miljöfarliga ämnen genom att man subventionerar det dyrare biobränslet och därmed möjliggör att flygen delvis kan flyga på biobränsle.

Genom att välja klimatreduktion som tillval vid din bokning är du som resenär med och betalar för att din flygresa kan göras på biobränsle. Biobränsle drar ner koldioxidutsläppet med upp till 80 % och är det enda bränslet som inom en överskådlig framtid kan minska koldioxidutsläppen från flygresor.

Hur tillverkas biobränsle?

Bioflygbränsle kan tillverkas av flera olika bioråvaror som till exempel skogsavfall, alger och matavfall. Bränslet blandas med fossilt bränsle och det kräver inga förändringar på själva flygplanet. 

Hittills har man använt frityrolja eller blomman camelina som bioråvara vid flygningar i Norden. Bioflygbränsle tillverkad på använd frityrolja reducerar koldioxidutsläppet med minst 80 % i jämförelse med samma mängd fossilt flygbränsle. Med camelina minskas koldioxidutsläppet med cirka 60 %. 

Biobränsle är dyrt på grund av det inte tillverkas tillräckligt mycket globalt, frityroljan som vi använder idag kommer från Nordamerika. Det är därför viktigt att produktionen av biobränsle kommer igång i Norden. Här finns bra möjligheter att producera biobränsle från skogsindustrins restprodukter.