LADDAR RESULTAT
Kontakta våra kryssningsspecialister 054-10 24 50

Vi hjälper dig hitta rätt kryssning!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller fyll i vårt formulär kryssningsförfrågan så hjälper vi dig hitta rätt kryssning. Klicka här.

{{addedToFavorites ? 'Ta bort från favoriter ' : 'Spara som favoritkryssning '}}

Vi har för tillfället problem med att visa avresedatum och priser på den kryssning du valt.

Vi jobbar på att lösa problemet inom kort. 

{{selectedFlight ? 'Flyg & Kryssning ' : 'Pris/hytt '}} {{ totalAmountAsString }}

{{ selectedFlight ? ( (selectedCabin && selectedCabinType) ? selectedCabinType.ShortCruisePlusFlightMessage : selectedCabin.ShortCruisePlusFlightMessage) : (selectedCabin && selectedCabinType) ? selectedCabinType.ShortMessage : selectedCabin.ShortMessage }}

Res i grupp - Flodkryssning från Strasbourg

MS Leonard de Vinci - Rhen, Mosel, Neckar, Main & Saar

Följ med oss och vår svensktalande färdledare och upptäck de praktfulla floderna Rhen, Neckar, Main, Mosel och Saar. Höjdpunkterna under denna 9-dagars kryssning är den kulturella mångfald vi upptäcker när vi färdas längs dessa vackra vattenvägar. Besöket i Heidelberg, den romantiska staden som med sitt sagoslott och bron Alte Brücke som går över Neckarfloden är något av det mest imponerande man kan uppleva i Tyskland. Vi går på en rundtur av Rüdesheim vingård där vi lär oss om vinframställning i regionen och kan njuta av den hisnande utsikten över Rüdesheim och Rhen floden. Vi besöker den charmerande byn Cochem, vid Moselfloden. Där finns den praktfulla symbolen Reichsburg (Riksborgen) som dominerar landskapet och ståtar uppe på berget ovanför staden. Byns gamla och romantiska stadskärna består av smala gränder, medeltida torg och vackert renoverade korsvirkeshus. Vi avslutar turen i en av Tysklands äldsta städer; Trier med sin storslagna utsikt över Moselfloden.


Dagsprogram

29 sep - Strasbourg: 
Vi reser tidig morgon med flyg från Stockholm till Frankfurt där vår transferbuss väntar på att ta oss till Strasbourg. Vi samlas för en halvdags sightseeing av denna fina stad som kallas ”Europas huvudstad” eftersom sätet för Europarådet, Europaparlamentet och Europadomstolen finns här. Vi inleder med en god och mättande lunch och beger oss ut för att få en guidad tur av Strasbourg och dess historiska stadskärna. Under två timmar får vi utforska de berömda franska kvarteren som är listade på UNESCOS världsarvslista. Vi ser otroliga gotiska mästerverk och besöker det berömda Musée de l’OEuvre Notre-Dame som uppvisar en av de finaste samlingarna av medeltida konst i Frankrike, om inte i hela Europa. Vi återvänder till vårt 4-stjärniga fartyg Leonard de Vinci som ligger vid kaj i Strasbourg. Väl ombord blir vi presenterade för personalen och inbjudna till en välkomstcocktail. Kvällen fortsätter med en ljuvlig middag och dans efteråt för de som vill. Nu börjar vår fantastiska resa!

30 sep - Mannheim - Heidelberg - Eberbach (Rhen & Neckarfloderna): 
Vi anländer till Mannheim på morgonen. Denna stad är världsberömd för sina kärlekshistorier.
Gemensamt åker vi på utflykt till sagoslottet Heidelberg. Vi beundrar Heidelberg Châteaus fantastiska fasad där du kan se från renässansen ruiner och delar av dess restaurering. Slottet har en historia som är nästan lika gammal som staden. Vi kommer passera genom den centrala
kyrkan vars torn är en dominerar stadens stadsbild. Självklart finns tid att vandra genom gatorna och titta i butiker innan vi så småningom återvänder till fartyget. På kvällen kryssar vi till Eberbach, som är beläget vid den vackraste delen av Neckarfloden.

01 okt - Eberbach - Mainz - Frankfurt (Rhen & Mainfloderna):
Vi avnjuter den utsökta franska menyn ombord medan vi färdas till Mainz. Under dagen passerar vi orten Worms, som är ett centrum för handel och vin. På eftermiddagen ankommer vi till Mainz som är vackert beläget vid sammanflödet av floderna Main och Rhen. Vi fortsätter kryssa till Frankfurt
där vi lägger an för natten.

02 okt - Frankfurt - Aschaffenburg (Mainfloden):
På morgonen beger vi oss på en sightseeingtur av Frankfurt som inleds med en panoramatur av staden. Frankfurt är en dynamisk och internationell stad med Tysklands mest imponerande skyline. Vi kommer både färdas med buss och gå till fots när vi besöker Frankfurts katedral, gamla stad
och Römerberg, sätet för stadens regering sedan 1500-talet. Efter avslutad tur finns tid att gå runt på egen hand. På eftermiddagen färdas vi på den vackraste delen av Main floden till Aschaffenburg som en gång var huvudstad i furstendömet Ascaffenburg.

03 okt - Achaffenburg - Rudesheim (Rhenfloden):
Tidig morgon avgår vårt fartyg och vi kryssar längs floden Main till Mainz för att komma tillbaka till Rhenfloden igen. Vi ankommer till Rudesheim som är den viktigaste turistdelen av dalen. Vi inleder besöket med en guidad tur av Rudesheims vingårdar ombord på ett litet tåg. Under denna tur kommer historien om vinframställning i regionen förklaras och du kan njuta av en hisnande utsikt över Rüdesheim och Rhenfloden. Sedan får vi prova viner från regionen. Tåget kommer stanna
vid det mekaniska musikaliska museet. Det finns tid att promenera omkring i Rudesheim
och sakta strosa ner till den berömda Drosselgasse, innan vi återvänder tillbaka till fartyget.

04 okt - Rudesheim - Cochem (Rhen & Mosel):
Vi kryssar på den romantiska Rhenfloden förbi många slott som ligger inbäddade i vingårdar och se det legendariska ”Lorelei Rock”. Blicka ut över den vackra pittoreska Moselfloden under vår resa till Cochem. Vi ankommer på eftermiddagen en liten medeltidsstad med ett fantastiskt slott. Gemensamt lämnar vi vårt fartyg med vår guide som presenterar den charmiga byn Cochem, pärlan vid Mosel floden. Vår guide kommer leda oss genom historien om staden från ockupationen av romerska legionen fram till nutid. Väl ombord igen bjuds vi på en god middag med efterföljande dans för den som önskar.

05 okt - Cochem - Bernkastel -Trier (Mosel):
Under denna dag upptäcker vi många små, legendariska byar med sina vingårdar och slott. Vi gör ett stopp i Bernkastel, pärlan i Moselfloden som domineras av Burg Landshut. Kryssningen fortsätter och ankommer till Trier under natten.

06 okt - Trier - Saarbrucken (Mosel & Saarfloderna):
På morgonen åker vi på en gemensam rundtur i staden Trier, först ombord vår buss och sedan till fots. Upptäcka det romerska kulturarvet i Trier. Vår tur fortsätter till fots för att upptäcka mfiteatern. Passa på att strosa runt i centrum och njut av atmosfären på torget. I slutet av vår guidade utflykt
finns det tid att promenera runt i staden i din egen takt. Vi återvänder ombord i Saareburg och kryssar mot Saarbrucken. Seglingen utmed Saarfloden bjuder på storslaget landskap med många slingriga dalar genom djupa skogar. På denna kväll, som är vår sista ombord, avnjuter vi en gala middag.

07 okt - Saarbrucken - Strasbourg:
Även om detta är vår sista dag ombord får vi uppleva och lära oss mer om vår omgivning. Efter att vi har nått vår slutdestination så får vi en guidning av Saarbrucken på 1,5h. Denna ort är det ekonomiska, politiska och kulturella centrum för sin region och en järnvägsknutpunkt omedelbart vid gränsen till Frankrike. Efter en god lunch avslutar vi vår resa med att färdas mot flygplatsen
i Frankfurt för gemensam resa till Sverige igen.


Pris per person i delad utsides dubbelhytt:

Utsideshytt Main deck - fr. 23.440:- 
Utsideshytt Upper deck - fr. 24.740:-
Singelhytt Main deck - fr 26.440:-

I priset ingår:
• Svensktalande färdledare
• Flyg från Stockholm eller Göteborg, vänligen återkom med val av avreseort
• Dagsaktuella flygskatter (kan komma att ändras vid biljettering)
• Ankomsttransfer med 2 h guidning i Strasbourg inklusive lunch
• Avresetransfer med 1.5h guidning i Saarbrucken
• 9 dagar/ 8 nätters kryssning inklusive alla måltider från middag dag 1 till lunch dag 9 samt dryck (vatten, vin, öl, fruktjuice och kaffe) som serveras under måltiderna ombord.
• 5 utflykter under kryssningen; Heidelberg (dag 2), Frankfurt (dag 4), Rudesheim (dag 5), Cochem (dag 6) och Trier (dag 8) 

{{promo.ShortDescription}}

Flygresa från Stockholm - Göteborg - Oslo och Köpenhamn

Paketera din kryssning med flyg och få ett bättre skydd mot eventuella flygförseningar och strejker.

Vi hjälper dig att boka flyg från Stockholm, Göteborg, Oslo eller Köpenhamn till den avresehamn som din kryssning utgår ifrån. Vi gör allt för att hitta bästa anslutningen så att din resa skall bli så bekväm och prisvärd som möjligt. Din kryssning blir därmed en paketresa vilket är det bästa skyddet mot flygförseningar, strejker och andra oföutsedda händelser.

 • Dag
 • Hamn
 • Ankomst
 • Avresa
 1. {{stop.DayNumber}} {{stop.PortName}} {{stop.ArriveTime}} {{stop.DepartTime}}
 • {{facility.title}}

  {{facility.description}}

Visa fler {{result.items.length}}/{{result.totalcount}}

MS Leonard de Vinci

MS Leonard de Vinci kryssar på Rhen, Mosel och Saar med start i Strasbourg. Här finns restaurang, foajé med reception, bibliotek, salong med lounge-bar och dansgolv och ett stort soldeck med bekväma däcksstolar för att du på bästa sätt ska kunna njuta av alla sevärdheterna och landskapet som stilla flyter förbi. Här finns även en souvenirshop och fartyget har kostnadsfritt wifi.

Ombord serveras 3-rätters toppmenyer både till lunch och middag, alltid inspirerade av det gastronomiska franska köket. Alla drycker är dessutom noggrant utvalda och ingår i resans pris. Den kunniga och omtyckta personalen pratar de flesta stora europeiska språken och ger dig utmärkt service under hela din kryssning. Med ett litet antal passagerare blir din flodkryssning lyxig och intim och här finns gott om möjligheter att hitta nya vänner och bekantskaper.

Fakta
Längd 105 m Bredd 11,40 m Antal passagerarna 144 Byggår 2003 / Renov. 2011
Vikt --- Fart --- Antal däck 2

Välj hyttPris för {{adultsCount}} Vuxna , {{childrenCount}} Barn -Flygresan är inkluderad i ditt pris ovan

 • {{cabin.CabinCategoryName}}

  Fr. {{(filter.showFlightFilter && filter.hasFlightOnly)? ((selectedFlight!=null && cabin!=null)? calculateTotalPriceForCabinAndFlight(cabin.Amount,selectedFlight.FlightPrice):cabin.AmountAsString):cabin.AmountAsString}}

  Utsideshytterna på MS Leonard da Vinci har två sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng eller ställas som två enkelsängar. Alla har privat dusch/toalett, TV, kassaskåp, hårfön, luftkonditionering och centralvärme. Alla hytterna har flodutsikt.

  {{selectedCabin.ind === cabin.ind ? 'Vald ' : 'Välj ' }}

  {{cabinType.Name}}

  {{(filter.showFlightFilter && filter.hasFlightOnly)? ((selectedFlight!=null && cabinType!=null)? calculateTotalPriceForCabinAndFlight(cabinType.Amount,selectedFlight.FlightPrice):cabinType.AmountAsString):cabinType.AmountAsString}} {{cabinType.Amount}}:-
  {{feature}}
  No template for '{{cabin.IBECabinCategoryCode}}' with ammount {{cabin.AmmountAsString}}
{{voyages.selectedVoyage.TravelDates}}, {{adultsCount}} vuxna + {{ childrenCount }} barn ({{childrenAges[$index]}}, år), {{ selectedCabin && selectedCabinType ? selectedCabinType.Name : selectedCabin.CabinCategoryName }}

{{selectedFlight ? 'Flyg & Kryssning' : 'Pris/hytt '}} {{ totalAmountAsString }}

{{ selectedFlight ? ( (selectedCabin && selectedCabinType) ? selectedCabinType.ShortCruisePlusFlightMessage : selectedCabin.ShortCruisePlusFlightMessage) : (selectedCabin && selectedCabinType) ? selectedCabinType.ShortMessage : selectedCabin.ShortMessage }}
{{addedToFavorites ? 'Ta bort från favoriter ' : 'Spara som favoritkryssning '}}

Liknande kryssningar